Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И поред жеље за тријумфом, Раднички изгубио од Напретка на свом терену

rssBookmark and Share

30.10.2017. ФК Раднички

Фудбалери Радничког изгубили су од Напретка резултатом 3:1, у сусрету 15. кола Суперлиге Србије. Раднички је играо, а Напредак постизао голове. Тако би се најкраће могла описати утакмица на стадиону Чаир, која је одиграна по олујном ветру и јакој киши.

И поред жеље за тријумфом, Раднички изгубио од Напретка на свом терену

Домаћи тим је од самог старта заиграо офанзивно, успоставио иницијативу, а прву шансу имао је у шестом минуту, када је Павков грудима спустио лопту за Ному, а незгодан ударац Јапанца са 16 метара зауставио је голман Никола Петровић.

Раднички је и после ове ситуације наставио да притиска Крушевљане, да би у 17. минуту Енвер Аливодић шокирао Чаир. Напредак је буквално први пут изнео лопту на половину Нишлија, Вукановић је проиграо Аливодића, а овај је са 25 метара послао прави „пројектил“ ка голу Радничког, који је уз помоћ ветра одсео у самим рашљама иза немоћног Живковића, за 0:1.

Овај „хладан туш“ није поколебао изабранике Милана Ђуричића, који су ношени подршком са трибина свим силама кренули по изједначење, а колосалне шансе пред голом Напретка су се до краја првог полувремена ређале као на траци.

У 21. минуту сјајно су комбиновали Павков и Арсић, овај други је са леве стране упутио оштар пас на другу стативу и пронашао усамљеног Славишу Стојановића, чији је ударац са свега три метра завршио у спољњем делу мреже.

Лазар Арсић је десет минута касније одлично шутирао са 18 метара, лопта је ишла под саму пречку, а голман Петровић је крањим напором успео да интервенише и избаци је у корнер. Расположени Арсић је у 39. минуту поново опробао своју левицу, овај пут је гађао доњи леви угао, али је лопта отишла замало поред стативе.

Друго полувреме кренуло је зицером за госте. Вукановић је избегао офсајд замку, изашао један на један са Младеном Живковићем, а голман Нишлија је из овог дуела изашао као победник.

Услови за игру су од 55. минута постали изузетно тешки, а Напредак је 60. минуту успео да удвостручи предност. Аливодић је прихватио лопту на десној страни терена, послао центаршут у петерац, где је Урош Ђерић, који је остао сам између двојице штопера Радничког, „шмекерски“ поставио ногу и савладао немоћног Живковића.

Томићу је пет минута касније мало недостајало да смањи резултат, а оно што није пошло за руком њему, урадио је Никола Распоповић у 69. минуту. Арсић је центирао из слободног ударца, а најбољи у скоку у казненом простору Напретка био је штопер Радничког и главом закуцао лопту у мрежу, за 1:2.

Раднички је тада свим силама кренуо по изједначење, све карте је бацио у напад, што је гостима оставило пуно простора за контре. И управо после једне муњевите контре у 72. минуту, ова утакмица је дефинитивно била одлучена. Митровић је у пуном трку упослио Аливодића, који је изашао сам пред Живковића, шутирао и погодио пречку, а лопта је на жалост домаће екипе поново дошла до овог фудбалера, који ју је спровео у мрежу и својим другим поготком поставио коначних 1:3.

Нишки тим је до краја пробао да се врати у меч, али су покушаји Павкова, Мркића и Душана Живковића били неуспешни.

Обе екипе сада имају по 23 бода и налазе се на деоби седмог места суперлигашке табеле.

РАДНИЧКИ-НАПРЕДАК 1:3 (0:1)

Ниш, 29. октобра-стадион Чаир. Гледалаца: 1.000. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелци: 0:1 Аливодић 17.- 0:2 Ђерић 60.- 1:2 Распоповић 69.- 1:3 Аливодић 72. Жути картони: Миладиновић, Вукановић, Милисављевић (Напредак).

РАДНИЧКИ: М. Живковић, Распоповић, Симуновић (од 66. Д. Живковић), Субић, Аксентијевић, Томић, Нома, Арсић, Ивановић (од 46. Мркић), Славиша Стојановић (од 66. Саша Стојановић), Павков.

НАПРЕДАК: Никола Петровић, Боранијашевић, Немања Петровић, Симоновић, Миладиновић, Шљивић, Аливодић, Митровић (од 91. Вулић), Вукановић (од 90. Касалица), Џеси (од 78. Милисављевић), Ђерић.


#   Чаир   фудбал   Раднички ФК   Саша Стојановић   Никола Петровић   Славиша Стојановић   Напредак ФК   Ана Живковић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима