Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Plivači Naisa osvojili 11 medalja u Malmeu

rssBookmark and Share

Niš 16.02.2016. Belami portal

Plivači Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom “Nais ” osvojili su čak 11 medalja, šest zlatnih, četiri srebrne i jedna bronzana medalja na jubilarnim 40. igrama za osobe za invaliditetom “Malme Open 2016 “.

Foto: Belami
Foto: Belami

Prvi put jedna niška plivačka štafeta nastupila je na nekom takmičenju, a rezultat je osvojeno drugo mesto.

Najbolji Srpski plivač sa invaliditetom, Nemanja Tadić, osvojio je tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

-Zadovoljan sam, jer sam plivao lične rekorde. Međutim, moja “trka života” je u Nausi za pet sedmica. Tamo se “juri” norma za Rio. Malme je samo tranzit, čisto da osetim tenziju takmičenja”.

Iz tima “Nais” napominju je da eventualni nastup Nemanje Tadića na Paraolimpijskim igrama je kruna sezone, jer je plan da nastupi na Evropskim univerzitetskim igrama u Rijeci i Svetskom juniorskom prvenstvu u Pragu.

Od ostalih takmičara treba istaći Nemanju Panovića, koji je osvojio dva zlata, jedno srebro i jednu bronzu, ali i Stevana Nakića koji je osvojio jedno zlato i tri srebra.

Najmlađi član Naisovaca u Malmeu je bio Nikola Ljubisavljević. Ovaj niški gimnazijalac je osvojio dve srebrne medalje i nije krio oduševljenje: “Posle Beograda i Istanbula, i u Malmeu sam nastavio sa osvajanjem medalja. Motivisan sam da treniram još intenzivnije.”

Vođa ekspedicije Naisa, jedina dama, bila je Marija Damnjanović.

-Pre svega htela bih da se zahvalim ovim divnim momcima što su preko cele godine maksimalno trenirali, jer da nisu danas ne bi bilo ovakvog bilansa. Uslovi za treninge ovde u Malmeu bili su odlični, kao i samo takmičenje.

Plivačko takmičenje po prvi put je u istoriji uvršteno u kalendar Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, na takmičenju je bilo 18 država učesnica.

Nišlije se sa “uspešne misije” vraćaju u Niš u utorak u 10.15.

Komentara: 0


#   Niš   plivanje   Osobe sa invaliditetom   medalje   Malme   Nemanja Tadić   Nikola Ljubisavljević   Malme Open     Marija Damnjanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima