Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Praznik boksa u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 21.05.2019. Južna Srbija Info

Kvalifikacionim borbama, sutra, u Sportskoj hali “Dr Zoran Đinđić” u Prokuplju, počinje Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu. U četiri dana, koliko će trajati prvenstvo, očekuje se da publika vidi sve ono najbolje što srpski boks ima u ovom trenutku.

Praznik boksa u Prokuplju

Prokuplje je potpuno spremno za početak ove velike sportske manifestacije, jedne od najvećih u tom gradu u poslednjih nekoliko decenija.

-Prokuplje će ponovo, posle nekoliko decenija, biti bokserski centar Srbije. Kod nas su ljudi uvek voleli boks, tako da je ovo prilika da se i one starije generacije, koje su uživale u mečevima Ristića, Šaćirovića, Ališanovića, podsete kako je nekad bilo. Grad Prokuplje organizuje prvenstvo u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije i ono će se održati od 22. do 25. maja. Očekujemo veliki broj takmičara, i svi koji nešto znače u boksu biće narednih dana u Prokuplju, rekao je Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja.

Prokupčani su uvek bili sjajni domaćini, a imajući u vidu boksersku tradiciju, nije slučajno što se ovogodišnje prvenstvo održava baš u gradu na Toplici.

-Verujem da će takmičari osetiti onu našu pravu topličku dobrodošlicu, da će se ovde osećati kao kod svoje kuće i da će širom Srbije poneti dobre utiske o Prokuplju. Mi smo se, kao lokalna samouprava, potrudili da sve zahteve koje je imao Bokserski savez ispunimo i verujem da će prvenstvo proći bez ikakvih problema, istakao je Simonović i dodao da je za ovu priliku nabavljen profesionalni bokserski ring po svetskim standardima, koji će nakon prvenstva ostati u Prokuplju, što će mnogo značiti razvoju i popularizaciji boksa.


#   Prokuplje   boks   lokalna samouprava   Aleksandar Simonović   Prvenstvo Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima