Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje sredinom maja, domaćin Prvenstava Srbije u boksu

rssBookmark and Share

Prokuplje 30.03.2019. Južna Srbija Info

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin posetio je Prokuplje i tom prilikom je u razgovoru sa gradonačelnikom Aleksandrom Simonovićem najavio održavanje Seniorskog prvenstva Srbije u boksu u Prokuplju.

Prokuplje sredinom maja, domaćin Prvenstava Srbije u boksu

-Prokuplje će biti domaćin Seniorskog prvenstva države u boksu 2019. godine, od 15. do 19. maja. Najbolji bokseri iz Srbije nadmetaće se za titulu pojedinačnog prvaka države u svojim kategorijama i biće to veliki povratak boksa u Prokuplje, grad boksa, grad Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića, Ališanovića i mnogih drugih šampiona, koje je Prokuplje iznedrilo i koji su nekada branili boje Jugoslavije i bili strah i trepet u evropskim i svetskim ringovima. Nadam se da će nova škola boksa sa starim elementima i tehnikama u Bokserskom klubu Topličanin ponovo biti puna dece i iznedriti neke nove šampione i s tim u vezi mi smo doneli jednu donaciju u vidu bokserskih džakova, rukavica, kaciga, medicinskih lopti i svih rekvizita koji su neophodni za kvalitetan rad. Verujem da grad Prokuplje voli i neguje bokserski sport i da će se boks razvijati uz pomoć lokalne samouprave i Bokserskog saveza, rekao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović nije krio oduševljenje što je organizacija jednog tako važnog sportskog događaja poverena Prokuplju.

-Boks je u krvi Topličana, Prokuplje je bilo rasadnik bokserskih talenata u bivšoj Jugoslaviji. U saradnji sa Bokserskim savezom, pokušaćemo da boks podignemo na jedan viši nivo, da mu vratimo staru slavu koju je imao u prethodnom periodu. Zahvaljujem se Bokserskom savezu na donaciji i organizaciji seniorskog prvenstva države u boksu. Na sastanku koji smo imali, dogovorili smo i strategiju za budućnost i verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da boks podignemo na viši nivo. Lokalna samouprava opredeliće više sredstava za boks i potrudićemo se da se klubovi objedine, da postoji jedan klub koji će nositi slavno ime-Bokserski klub Topličanin, istakao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Sastanku su ispred lokalne samouprave prisustvovali i predsednik Skupštine Grada Prokuplja Dejan Lazić i član Gradskog veća za prosvetu,omladinu i sport Maja Ranđelović.


#   Prokuplje   boks   Nenad Borovčanin   lokalna samouprava   Maja Ranđelović   Aleksandar Simonović   Prvenstvo Srbije   Bratislava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima