Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovačka roštiljijada počinje u ponedeljak

rssBookmark and Share

Leskovac 27.08.2010. Izvor: TANJUG

Tradicionalna, 21. Leskovačka roštiljijada, koja se održava od 30. avgusta do 5. septembra, ponudiće vrhunske specijalitete sa roštilja i predstaviti turističku ponudu tog grada sa juga Srbije, najavili su organizatori.

Leskovačka roštiljijada počinje u ponedeljak

Na ovogodišnjoj Roštiljijadi predstaviće se 35 izlagača koji će praviti specijalitete, od čega će 80 odsto učesnika biti iz Leskovca, a 20 iz ostalih delova Srbije.

Direktor turističke organizacije Leskovac (TOL) Žikica Nestorović, rekao je na konferenciji za novinare da manifestaciju od ove godine podržava i Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj, kao i gradska opština.

On je istakao da je roštiljijada do sada imala šest promocija u Srbiji, po jednu i u zemljama iz okruženja - u Bugarskoj i Makedoniji i naveo da očekuje da će 21. roštiljijadu za sedam dana posetiti više od 500.000 ljudi.

I ove godine su u planu takmičenja u pravljenju najvećih pljeskavica i ostalih specijaliteta sa roštilja, a rekord drži prošlogodišnja džinovska pljeskavica od 49 kilograma koju je napravio Leskovčanin Bojan Cvetković.

Roštiljijadu će pratiti bogat kulturno - umetnički program, kao i defile mažoretkinja. Zabavni program biće organizovan na dve bine, na kojima će nastupiti brojna kulturno - umetnička društva, pop - rok bendovi, trubači i pevači narodne muzike, a manifestaciju će otvoriti Miroslav Ilić.

 


#   Leskovac   Merošina   Roštiljijada   Bojan Cvetković   Miroslav Ilić   Žikica Nestorović   OK bend   Gradska opština   regionalni razvoj
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima