Južna Srbija Info

Otvorena 27. Roštiljijada u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 30.08.2016.

Ceremonija otvaranja tradicionale Roštiljijade u Leskovcu počela je sinoć plesom mažoretkinja, obraćanjem gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i direktora Turističke organizacije Leskovac, Žikice Nestorovića, kao i desetominutnim vatrometom.

Otvorena 27. Roštiljijada u Leskovcu

Dvadeset sedmu Roštiljijadu zvanično je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je gostima poželeo dobrodošlicu u grad „gurmanskih specijaliteta“, podsećajući na rodonačelnike leskovačkog roštilja i Roštiljijade.

- Broj ljudi koji posete ovu manifestaciju, samo potvrđuje ugled leskovačke Roštiljijade. Upravo zato, nastojimo da uz pomoć nje promovišemo naš grad i zemlju, ali i da razvijamo međusobnu saradnju i prijateljstvo. Leskovac, grad gurmanskih specijaliteta i tekstila; grad kozmetike, do Drugog svetskog rata jedan od najrazvijenijih gradova u Srbiji, danas je prepoznatljiv, upravo, po Roštiljijadi – rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Žikica Nestorović, direktor Turističke organizacije Leskovca, izrazio je uverenje da će ovogodišnja manifestacija nadmašiti prošlogodišnji rekord od 700.000 posetilaca, ali i rekorde u pravljenju „najveće pljeskavice“, koji je prošle godine „merio“ 59 kilograma, kao i „pljeskavice iz ruke.

- Veliki je trud učinjen da ova privredno-turistička manifestacija bude jedna od najposećenijih u ovom delu Evrope i jedna od najatraktivnijih festivala hrane i dobre zabave na Balkanu. Ko jednom dođe na Roštiljijadu, postaje njen stalni gost - rekao je Nestorović.

U okviru prve festivalske večeri koncert je održala Neda Ukraden. 

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Roštiljijada   gastro turizam  Roštiljijada 2016
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]