Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasador Švedske Jan Lundin prvi put posetio Leskovac

rssBookmark and Share

Leskovac 18.05.2017. Južna Srbija Info

Ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin je prvi put posetio Leskovac gde se sastao sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem i njegovim saradnicima.

Ambasador Švedske Jan Lundin prvi put posetio Leskovac

Nakon sastanka gradonačelnik Cvetanović je rekao da je rukovodstvo grada upoznalo ambasadora sa aktuelnim prilikama u Leskovcu, izražavajući nadu da će grad učestvovati u novim projektima koje realizuje Ambasada Švedske u Srbiji i Vlada Švedske.

Ambasador Švedske Jan Lundin rekao je da mu je veoma drago što je došao u Leskovac.

„Mi smo tu da pomognemo, jer je naš interes da na Balkanu ljudi bolje žive – kazao je ambasador Lundin.

Krajem marta između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grada Leskovca potpisan je Memorandum o razumevanju, čime je počela priprema tehničke dokumentacije za sprovođenje Projekta sanacije i izgradnje glavnog kolektora za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu .

Pripremu ove tehničke dokumentacije finansira, upravo, Vlada Švedske, a u okviru programa Podrške razvoju infrastrukture u oblasti zaštite životne sredine (PEID).

Današnjem sastanku prisustvovali su i Joakim Vern, ministar savetnik i Robert Nigord, prvi sekretar, rukovodilac programa – zaštita životne sredine Švedske razvojne agencije. 

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   ambasador   Švedska   Zaštita životne sredine   prečišćavanje   Jan Lundin
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}