Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Goran Cvetanović: Zašto sam boravio u Švedskoj?

rssBookmark and Share

Leskovac 19.09.2015. Leskovac.RS

Kraljevina Švedska je zainteresovana da investira u Srbiji, ali je neophodno da mi imamo dobre projekte, kako bismo na adekvatan način predstavili i Leskovac i Srbiju

Goran Cvetanović: Zašto sam boravio u Švedskoj?

Predstavnik Leskovca nije slučajo izabran za put u Švedsku, jer ovaj grad prednjači kada je reč o izgrađenosti infrastukture potrebne stranim investitorima – Vodosistem „Barje“, sanitarna deponija i fabrka za prečišćavanje otpadnih voda, signal su investitorima da je ovo pogodno mesto za ulaganje.

Ovo je istakao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović povodom pitanja zašto je boravio u Švedskoj proteklih dana i dodao da je u ovu zemlju putovao „u sklopu delegacije Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine“.

Ova delegacija, gde je Cvetanović bio jedini predstavnik lokalne samouprave, sa partnerima iz Švedske razgovarala je na temu unapređenja odnosa dve zemlje u oblasti poljoprvrede i ekologije, objasnio je danas novinarima.

Kraljevina Švedska je zainteresovana da investira u Srbiji, ali je neophodno da mi imamo dobre projekte, kako bismo na adekvatan način predstavili i Leskovac i Srbiju, rekao je Cvetanović.

Kraljevina Švedska će za projekte iz oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine izdavajti tri miliona evra godišnje na nivou Srbije , dodao je on – prenosi agencija JUGpress.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   ekologija   poljoprivreda   deponija   Švedska   prečišćavanje
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima