Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dejanovićeva: Kandidatura do kraja godine

Bookmark and Share

02.09.2011. Autor : Stefan Radović

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izrazila je očekivanje da će do kraja godine država steći status kandidata, kao i da će biti poznat datum za početak pregovora za ulazak u EU.

Dejanovićeva: Kandidatura do kraja godine

-Očekujem da pojedinačni događaji neće baciti senku na sve ono što je Srbija učinila u ispunjavanju briselskih uslova i da ćemo dobiti status kandidata do kraja godine, a volela bih da do tada bude poznat i datum otpočinjanja pregovora za ulazak Srbije u EU", izjavila je Dejanovićeva.

Prema njenim rečima, sada sve zavisi da li će EU imati za Srbiju iste objektivne aršine, kao što je imala prema drugim kandidatima.

-Ako za Srbiju aršini budu objektivni kao i za druge, a Lisabonski sporazum nam je dao tu mogućnost, onda su kandidatura i datum otpočinjanja pregovora objektivna realnost", dodala je Dejanovićeva.

Ona je ocenila da je Srbija je daleko odmakla kada je u pitanju ispunjavanje uslova za ulazak u EU, navodeći kao primer saradnju sa Haškim tribunalom, zakonodavnu aktivnost i započete reforme, "koje su odmakle daleko više nego kod nekih drugih zemalja kada su postajale kandidati EU".

Komentara: 0


#
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima