Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dete palo sa kule u Sokogradu

rssBookmark and Share

Niš 18.09.2016.

Učenica trećeg razreda Gimnazije u Kruševcu, čije se ime ne navodi, propala je kroz pod kule u Sokogradu, duboke oko šest metara, pritom zadobila prelom rebara i poderotine na leđima.

Dete palo sa kule u Sokogradu

Kako pišu "Večernje novosti", ovo se dogodilo u subotu uveče, kada je organizovana akcija ’’Dan pešačenja u Sokobanji’’. Bilo je planirano da se tada obiđe i kula Sokograd, ali je devojčica propala kroz pod i to na mestu gde je, za sada nepoznata osoba – ukolonila zaštitnu rešetku - koja je, zbog potencijalne opasnosti, bila postavljena na tom mestu.

Srećom, to su videli prijatelji nesrećne devojčice, koji su odmah pozvali policiju. Na lice mesta, uz organe reda, stigli su i lekari, vatrogasci, pripadnici Gorske službe spasavanja.

Krenula je akcija spašavanja devojčice, koja je potrajala oko 40 minuta. Na kraju, uz ogromne napore, devojka ja izvučena iz rupe, a lekari su samo mogli da konstatuju da je pravim čudom ostala živa.

Povređena devojčica prevežena je u sokobanjsku bolnicu, a zatim upućena u klinički centar Niš radi dalje dijagnostike i lečenja.


#   Niš   Sokobanja   Klinički centar Niš   Klinički centar   Večernje novosti   Sokograd   Dan pešačenja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima