Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hapšenja u niškom "Parking servisu" i "Direkcija za izgradnju Grada Niša"

rssBookmark and Share

Niš 08.05.2019. Južna Srbija Info

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, a na na osnovu operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i policijskih službenika Odeljenja za borbu protiv korupcije u Nišu, uhapšeno je sedam osoba.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Lišeni su slobode su, A.P. iz Niša (1983) – zakonski zastupnik preduzeća „Pamax-trgovina DOO Niš, bog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, M.P. iz Niša (1974) – odgovorno lice privrednog društva „Pamax-trgovina DOO Niš“, G.V. (1964) iz Prokuplja – zakonski zastupnik preduzeća „Goex DOO Prokuplje“, D.A. (1977) iz Niša – zakonski zastupnik preduzeća „Pomoravlje“ AD Niš, P.N. (1972) iz Niša – zaposlen u JKP Parking servis Niš, N.R. (1980) iz Niša – zaposlen u JKP Parking servis Niš,  i S.M. (1954) iz Niša – zaposlen u JP Direkcija za izgradnju Grada Niša,

Postoji osnov sumnje da je A.P. iz Niša, 2016. godine, radi učestvovanja u javnoj nabavci boja i razređivača za potrebe JKP „Parking servis“ Niš, uz pomoć D.A. i M.P. iz Niša i G.V. iz Prokuplja, podnela ponudu zasnovanu na lažnim podacima. Naime, prethodno je D.A. prepravio datume na pratećim izveštajima o ispitivanju boja i razređivača Instituta za puteve iz Beograda, izdatim još 2007. godine, te naveo 2016. godinu kao vreme navodnog izdavanja. Lažni izveštaji su posredstvom G.V. iz Prokuplja prosleđeni M.P. iz Niša koji ih je odštampao, nakon čega je tako formiranu konkursnu dokumentaciju A.P. potpisala i predala JKP Parking Servisu Niš.

Takođe, postoji osnov sumnje da su P.N., V.R. i S.M., tokom 2017. godine, postupajući kao članovi komisije za javnu nabavku JKP „Parking servis“ Niš, za potrebe navedenog preduzeća, pored nabavke bele boje za saobraćajnu signalizaciju, predvideli i nabavku plave, crvene, sive i žute boje, iako njihovo korišćenje u obeležavanju puteva nije bilo predviđeno važećim propisima. Imajući to u vidu, preduzeće „Pamax-trgovina DOO Niš“ ponudilo je navedene boje po neuobičajeno niskoj ceni, istovremeno nudeći i belu boju ali po ceni znatno većoj od cene drugog ponuđača. Shodno tako predviđenim potrebama nabavke, ugovor je dodeljen preduzeću„Pamax-trgovina DOO Niš“ koje je isporučilo jedino belu boju i to po ceni drastično većoj od tržišne, čime je „JKP Parkig servis“ Niš naneta  šteta u iznosu od 6.368.979,00 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu.


#   Niš   hapšenje   Parking servis   Više javno tužilaštvo   Direkcija za izgradnju   PU Niš   javne nabavke   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima