Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kod "Naisa" uhvaćeni šverceri šrafova

rssBookmark and Share

Nais 06.12.2016. Južna Srbija Info

Carinici su 3. decembra 2016. godine u saradnji sa policijom u blizini naplatne rampe Nais sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine šrafovske robe i galanterije za nameštaj, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Kod "Naisa" uhvaćeni šverceri šrafova

Na parkingu u blizini pomenute naplatne rampe, na autoputu Beograd-Niš carinici i policija su u pretovaru robe zatekli kamion sa prikolicom užičkih registarskih oznaka i kombi vozilo kuršumlijskih registarskih oznaka.

Oba vozila su dopraćena do carinske ispostave na aerodromu u Nišu, gde je prilkom detaljnog pregleda utvrđeno da je kamionu sa prikolicom, koji je prevozio galanteriju za nameštaj iz Grčke, pored uredno prijavljene robe postojala i velika količina neprijavljene robe.

Izbrojano je preko 800.000 različitih vijaka za nameštaj, oko 2.500 klizača i ručica za fijoke, 600 amortizera za kuhinjska vrata i 120 nogica za stalaže, koje je vozač kamiona kupio u Grčkoj za sebe, sa namerom da ih prokrijumčari.

On je zahvaljujući tome što je carinska plomba bila stavljena tako da je tovarni deo kamiona mogao da se otvori bez njenog skidanja, „svoj“ deo robe želeo da istovari pre nego što stigne do mesta konačnog carinjenja, u čemu bi i uspeo da ga u tome nisu sprečili carina i policija.

Pored krijumčarene robe zadržano je i kombi vozilo do okončanja postupka pred nadležnim sudom.


#   policija   MUP RS   Nais   carina   šverc   naplatna rampa
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima