Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovčanka izujedala decu i izbacila ih na ulicu!

rssBookmark and Share

Leskovac 02.02.2016. Informer, Mondo

Devojčica (13) i njen mlađi brat (8) iz Leskovca pojavili su se pre desetak dana u osnovnoj školi sa brojnim povredama, čak i sa ujedima po telu, i molili nastavnika da prespavaju u učionici jer ih je majka izbacila iz kuće.

Leskovčanka izujedala decu i izbacila ih na ulicu!

Hitno je pozvan Centar za socijalni rad koji je smestio mališane u hraniteljsku porodicu, a protiv njihove majke još nije podneta nikakv prijava, piše “Informer”.

Kako nezvanično saznaje list, deca su bila preplašena i u modricama kad su se iznenada pojavili u popodnevnoj smeni.

“Išli su tog dana pre podne u školu, a onda su se vratili kasnije po podne. Dečak je po rukama imao tragove ujeda, jezivo su izgledali... Molili su nastavnika da prespavaju u učionici jer nisu imali gde da odu”, ispričao je izvor iz osnovne škole.

Anđelija Stojanović, psiholog Centra za socijalni rad, objašnjava da se u ovakvim slučajevima deca zbrinjavaju po hitnom postupku.

“Ona prespavaju u hraniteljskoj porodici, a nakon toga se bira i procenjuje da li je deci zaista potrebno hraniteljstvo ili možda postoji mogućnost da se vrate svojim roditeljima”, navodi ona.

Međutim, Marko Šoškić (28), brat nesavesne majke, ističe da je u proteklih godinu i po dana više puta upozoravao Centar za socijalni rad da njegova sestra maltretira i zlostavlja svoju decu.

On tvrdi da socijalni radnici nisu učinili niša po tom pitanju.

“Nakon svakih batina deca su bežala kod mene. O njima sam se brinuo pune dve godine, hranio ih, smeštao u krevet... Dvadesetak puta sam odlazio u Centar za socijalni rad, molio ih da spreče dalje nasilje nad decom, a oni su na teren izašli samo dva puta i nisu ništa uradili”, priča Šoškić.

I deda ih tukao

On kaže da je molio Centar da decu dodeli njemu, ali niko nije odgovorio na njegove vapaje.

“Ta ista psihološkinja, koja vam je dala izjavu, javno priča kako nikada moju sestru nije zatekla pijanu, a poslednji put smo zajedno išli u sestrinu kuću i zatekli je sa još nekoliko komšija u delirijumu. Ne znam zbog čega laže. Deci je mesto uz mene, a oni su ih dodelili hraniteljskoj porodici”, rekao je Šoškić i dodao da je nesrećne mališane tukao i njihov deda.

“Letvom ih je tukao! I to sam prijavio, ali sam opet naišao na tišinu kod nadležnih. Deca su stalno u strahu i pod stresom. Dečaka je izujedao švaler moje sestre, a policiji i socijalnim radnicima treba čitava večnost da to utvrde”, navodi Šoškić za “Informer”.


#   Leskovac   Centar za socijalni rad   nasilje   nasilje u porodici   Nasilje nad decom   Anđelija Stojanović  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima