Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Marihuana u "kinder jajima"

rssBookmark and Share

Preševo 19.06.2018. Južna Srbija Info

Carinici su tokom proteklog vikenda u saradnji sa policijom, na tri granična prelaza, zaplenili manju količinu heroina, marihuane i tableta ekstazija, a jedan od putnika drogu je krio na krajnje neobičnom mestu – u plastičnim delovima dva „kinder jajeta“ koje je sakrio ispod kaiša.

Marihuana u "kinder jajima"

Kada su zbog potrebe za pojačanim nadzorom putnika koji izlaze iz zemlje, ali i na osnovu analize rizika, carinici na izlaznoj strani prelaza Gradina 16. juna odlučili da detaljno pregledaju „tojotu“ nemačkih registarskih oznaka, kao i putnika i njegov prtljag, imali su dobar osećaj.

Iako je 47-godišnji vozač, inače turski državljanin, carinicima rekao da nema ništa da prijavi, pregled automobila demantovao je njegove reči. Tada je ispod vozačevog sedišta pronađena plastična činija u kojoj se nalazilo nekoliko PVC kesica ispunjenih marihuanom.

Droga je otkrivena i u kutiji od cigareta, ali i u ličnom prtljagu, gde su carinici, otvorivši još jednu plastičnu činiju, u njoj pronašli još nekoliko PVC kesica sa istim sadržajem. Takođe, u jednoj kesi je nađena i kutija sa rizlom i lulom za konzumiranje ovog narkotika.

To, međutim, nije bilo sve. Prilikom merenja zaplenjene marihuane, otkrivena je i kesica u kojoj se nalazila 61 tableta ekstazija.

Sličan prekršaj otkriven je i 15. juna, na izlazu graničnog prelaza Preševo, kada je „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka kojim je putovao državljanin Grčke nastaljen u Hanoveru stigao na red za kontrolu.

44-godišnji vozač je rekao da nema ništa da prijavi, ali su tokom detaljnog pregleda carinski službenici uočili da putnik nešto krije iza leđa, tačnije, ispod kaiša pantalona koje je nosio.

Reč je o plastičnoj unutrašnjosti dva „kinder jajeta“, koju je iskoristio kako bi u njih sakrio  marihuanu.

 

Komentara: 0


#   Preševo   marihuana  Gradina   carina  Granični prelaz
@


 


[ Dodaj komentar ]