Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počelo suđenje vozaču "Koridora Srbije", Babiću nije uručen poziv

rssBookmark and Share

Niš 23.11.2019. RTS, Južna Srbija Info

Pred Osnovnim sudom u Nišu počeo je glavni preteres na suđenju vozaču "Koridora Srbije" koji se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi Doljevac 31. januara, kada je jedna osoba poginula, a petoro teže i lakše povređeno.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je za S. D. (35) kaznu zatvora od najmanje pet godina, jer se u rejonu naplatne rampe Doljevac kretao nedozvoljenom brzinom i u vozilo koje je stajalo na rampi udario brzinom od 93,6 kilometara na sat.

Advokat oštećenih je zatražio da se za ovaj postupak obezbede svi snimci sa naplatne rampe Doljevac, a ne samo jedan koji je za sada dostavilo Javno preduzeće "Putevi Srbije".

S druge strane, odbrana je zatražila hidrometeorološko veštačanje koje bi pokazalo da li je na putu bila gusta magla i poledica, ali i procenu da li je trepteća signalizacija na naplatnoj rampi Doljevac radila.

Početku glavnog pretresa nije prisustvovalo četvoro oštećenih, među kojima i v.d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić, kome nije dostavljen sudski poziv.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 12. februar naredne godine.


#   Niš   saobraćajna nezgoda   Doljevac   Osnovno javno tužilaštvo   Zoran Babić   Koridori Srbije   naplatna rampa   Osnovni sud   S.D.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima