Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Slučaj Medoševac: Šipka kojom je ženi razbijena glava pronađena u septičkoj jami

rssBookmark and Share

Medoševac 06.10.2016. Narodne novine, Belami portal, Južna Srbija Info

Metalna šipka za koju se sumnja da je upotrebljena za svirepo ubistvo Jasmine Ž. (48), koja je u ponedeljak razbijene glave pronađena u svojoj kući u niškom selu Medoševac, pronađena je juče u septičkoj jami u dvorištu ove porodice.

Foto: Belami
Foto: Belami

Pronalazak ovog dokaza potkrepljuje sumnju da je Jasminu usmrtio njen suprug Goran Ž. (52), a ne razbojnici koji su, kako je on tvrdio napali i njega. On je uhapšen zbog teškog ubistva na svirep i podmukao način i određeno mu je zadržavanje do 48 sati i sutra će biti saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu.

Forenzičari su i juče pretraživali kuću i okućnicu ove porodice u potrazi za tragovima i dokazima koji bi omogućili rasvetljavanje nezapamćenog zločina.

- Od ranog jutra počelo je pražnjenje septičke jame, s obzirom na to da pretragom kuće, dvorišta i šire okoline nije pronađeno oruđe koje odgovara povredama koje je žrtva zločina zadobila. Pokazalo se da smo bili na pravom tragu jer je na dnu jame pronađena metalna šipka koja odgovara oruđu za koje se sumnja da je upotrebljeno za ubistvo. Ona je upućena na dodatna veštačenja, posebno radi pronalaska DNK tragova. Sadržaj cisterne će ponovo biti pretražen radi eventualnog otkrivanja drugih stvari koje bi mogle poticati sa mesta zločina – kažu naši sagovornici iz istrage.

Motiv svirepog ubistva samo se naslućuje, jer kako saznajemo, Goran i dalje ne priznaje da je usmrtio svoju suprugu.

- On tvrdi da se ničeg se seća jer je bio u nesvesti nakon što je, kako navodi udaren s leđa. Međutim, on nema nikakve fiziološke povrede koje bi izazvale mentalnu konfuziju pa imamo osnova da sumnjamo da fingira poremećaj radi izbegavanja saslušanja – saopštili s naši izvori.

Najnovija vest

Komšinicu slagao da Jasmina spava

Kako saznajemo, Goran je jednu komšinicu koja je prva došla na mesto zločina, slagao da mu žena spava.

- Ta žena je nameravala sa Jasminom da pije kafu i zatekla Gorana na stepeništu. On joj je kazao da dođe kasnije jer mu je žena navodno još spavala. Njoj nije ni pomenuo da je napadnut. Tek kasnije je počeo da doziva u pomoć, što je čuo jedan komšija koji je i pozvao policiju – kažu rođaci stradale žene. 

Međutim, kako saznajemo od rođaka ove porodice, Goran je i ranije bio nasilan prema ženi.

- Meni se žalila da je na silu odveo u Sloveniju mada je ona želela da ostane kraj sinova koji su tada još bili srednjoškolci. Bio je užasno ljubomoran i želeo je kraj sebe jer je sumnjičio da ga vara. Pre dve godine je strašno pretukao, nakon što se ovo desilo čula sam njenu majku Srbijanku kako govori da je pogrešila što Jasminu tada nije odvela od muža – priča jedna od rođaka. Kako kaže, Jasmina i Goran su dan uoči tragedije bili u selu Šainovac kod njenih roditelja.

- Ona je tada htela da prespava kod roditelja jer su ujutro trebali da spremaju zimnicu, ali je Goran sprečio i odveo u Medoševac. Da je ostala kod roditelja, možda bi i sad bila živa – rekla je ova žena.

D.K.


#   ubistvo   Medoševac   PU Niš   G.Ž.   J.Ž.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima