Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sud u Nišu odredio Tačiju pritvor do 30 dana

rssBookmark and Share

01.10.2016. Tanjug, Mondo, Južna Srbija

"Tačiju je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, visine zaprećene kazne od preko 10 godina zatvora i zbog opasnosti od uznemiravanja javnosti", izjavila je portparolka Višeg suda u Nišu Iva Popović za Radio Slobodna Evropa.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Vladimir Stanojević, je izjavio da je slučaj Tači preuzelo Republičko tužilaštvo za organizovani kriminal.

"Na osnovu naredbe za raspisivanje poternice koju je Viši sud u Nišu doneo 2009. godine, on je na administrativnoj granici uhapšen. S obzirom da je on bio nedostupan istražnim organima, pokrenuta je zbog krivicnog dela terorizma", rekao je Stanojević.

MUP Srbije je 29. septembra potvrdio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili N.T. (1976) iz Uroševca, na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma.

N. T. je uhapšen na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.

Na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine, N.T. je sproveden u pritvorsku jedinicu.

Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj je na sednici Vlade Kosova rekao da su takvi slucajevi neprihvatljivi.

"Neprihvatljivo je što je Srbija povećala broj zahteva za hapšenje naših gradana. Daćemo maksimum da rešimo ovaj problem", poručio je Hodžaj a prenosi Slobodna Evropa.


#   pritvor   viši sud   Vladimir Stanojević   Nehat Tači
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima