Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šverc zlata i satova na prelazu Preševo

rssBookmark and Share

Preševo 07.10.2016. Južna Srbija Info

Carinici su u saradnji sa policijom 6. oktobra 2016. godine na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo pola kilograma zlata i 27 satova.

Šverc zlata i satova na prelazu Preševo

Prekršaj je otkriven kada je u 10.30 časova na ulazu u zemlju detaljno pregledan automobil ''BMW 520 D'' finskih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji finski državljanin turske nacionalnosti.

Iako je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, tokom detaljne kontrole otkriveno je da u putnim torbama krije čak 27 ručnih i džepnih satova, kao i 492 grama zlatnog nakita. Putnik je sve ove predmete uvio u upotrebljavanu ličnu garderobu u pokušaju da ih sakrije

Nakon otkrivanja zlata i satova, on je izjavio da je nakit vlasništvo njegove supruge koja je putovala sa njim, dok su satovi deo njegove lične kolekcije. Vrednost otkrivenih predmeta je procenjena na gotovo 20.000 evra.

Pošto vrednost otkrivene robe premašuje jednu trećinu vrednosti vozila u kome je krijumčarena i automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka.


#   Preševo   carina   krijumčarenje   zlato   Granični prelaz   satovi
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima