Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svetlucavi kamen sa zlatnim česticama u prtljagu putnika težak preko 2 kilograma

rssBookmark and Share

Gradina 23.10.2020. Južna Srbija Info

Carinici su 22. oktobra 2020. godine na Gradini u saradnji sa policijom sprečili krajnje neobičan pokušaj krijumčarenja, a i oni najiskusniji bili su iznenađeni kada je u prtljagu jednog putnika „zasvetlucao“ kamen težak preko 2,3 kilograma sa zlatnim česticama.

Svetlucavi kamen sa zlatnim česticama u prtljagu putnika težak preko 2 kilograma

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen „audi“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je sam putovao nemački državljanin turskog porekla.

Na uobičajeno pitanje o tome da li ima nešto što bi trebalo prijaviti, 47-godišnji gospodin rekao je da sa sobom nosi samo lični prtljag.

Ubrzo je utvrđeno da to baš nije sasvim tačno, jer je u jednoj od putnih torbi u gepeku automobila, ispod garderobe, pronađen veliki kamen ispresecan kvarcnim žilama i sa jasno vidljivim česticama zlata u sebi.

Nakon merenja utvrđeno je da je njegova težina 2.310 grama, a sam putnik je u razgovoru sa carinicima rekao da u njemu nema više od 100 grama zlata.

Kako nije želeo da objasni odakle mu kamen koji sadrži zlato, pretpostavlja se da je reč o kolekcionarskom primerku, delu „zlatne žile“, iz koga bi se eventualno naknadno moglo izdvojiti zlato.

Preliminarna vrednost ovog uzorka procenjena je na oko 235.000 dinara, ali da bi ona bila precizno utvrđena, kamen će morati da prođe ekspertsku analizu.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   zlato   Granični prelaz   drago kamenje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima