Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iz Morave 240 kubnih metara otpada

rssBookmark and Share

Vranjska Banja 16.04.2011. Izvor: Tanjug

Blizu 1.000 volontera u dolini Južne Morave prikupilo je oko 200 kubnih metara komunalnog otpada i oko 40 kubnih metara plastične ambalaže, rekao je Igor Andonov, zamenik gradonačelnika Vranja i šef Kriznog štaba za čišćenje reke.

Iz Morave 240 kubnih metara otpada
VRANjE -Andonov je ocenio da je akcija u petak bila veoma uspešna i da su na potezu od oko 10 kilometara počišćene sve divlje deponije pored reke.

- Volonteri, planinari, vatrogasci, pripadnici vojske i policije i radnici javnih preduzeća "Komrad" i "Vodovod" prikupili su i prevezli 240 tona otpada - kazao je Andonov.

Andonov je naveo da se akcija čišćenja nastavlja i da je danas u selima Ćukovac, Toplac, Kumarevo i Vranjska Banja oko 300 volontera, pripadnika Vojske Srbije i radnika JP "Komrad".

Dragan Vasiljević, pomoćnik gradonačelnika, je primetio da sada obale Južne Morava "ne mogu da se prepoznaju" i da će akcija biti nastavljena narednih dana prema selima Ribince, Neradovac, Pavlovac i Davidovac.

- Volonteri su juče posetili svako domaćinstvo u ovim selima i podelili nekoliko hiljada kesa i džakova i građanima dali precizna uputstva kako od sada da postupaju sa otpadom - objasnio je Vasiljević.

Andonov i Vasiljević kažu da će, u dogovoru sa državnim institucijama, nabaviti kontejnere za sva sela u dolini Južne Morave i vozilo kojim će biti prevožen otpad do regionalne deponije "Meteris".

- To je jedini način da trajno zaštitimo korito Morave. Istovremeno, u koordiniranoj akciji istu brigu moraju preuzeti lokalne zejednice u slivu reke južno i severno od Vranja - ukazao je Andonov.



#   volonteri   Vranjska Banja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima