Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kako izgleda Ratko Mladić (EKSTRA FOTO)

rssBookmark and Share

27.05.2011. Stefan Radović

Redakcija Internet portala JuznaSrbija objavljuje fotografiju celog lica najtraženijeg haškog optuženika Ratka Mladića u trenutku hapšenja,tako da konačno možete videti kako sad izgleda Haški optuženik koji je bio u begstvu .

Kako izgleda Ratko Mladić  (EKSTRA FOTO)

Predsednik Srbije Boris Tadić lično je nadgledao operaciju hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića, preneo je večeras AP pozivajući se na neimenovani izvor iz Beograda.

Srpski zvaničnik blizak predsedniku rekao je za američku novinsku agenciju da je Tadić lično pratio operaciju.

On je to uporedio sa situacijom kada je američki predsednik Barak Obama pratio operaciju "lova" na vođu Al Kaide Osamu bin Ladena.

Obama je ranije danas čestitao srpskoj vladi na hapšenju Ratka Mladića i poručio da će se on sada suočiti sa pravdom.

-Čestitam predsedniku Tadiću i Vladi Srbije na njihovim odlučnim naporima s ciljem da se obezbedi da Mladić bude pronađen i da se suoči s pravdom. Očekujemo njegovo brzo prebacivanje u Tribunal, navodi se u pisanoj izjavi Obame sa samita G8 u Dovilu u Francuskoj.


Mladić nije uhapšen po dojavi, nema nagrade !

Haški optuženik Ratko Mladić uhapšen je u okviru redovnih operativnih aktivnosti organa bezbednosti Srbije, a ne po dojavi, rečeno je Tanjugu večeras u službama bezbednosti.

Koordinator vlade Srbije za odnose s javnošću Slobodan Homen izjavio je ranije Tanjugu da niko od pripadnika službi bezbednosti i policije neće uzeti ni cent od 10 miliona dolara nagrade koja je predviđena za informaciju o skrivanju Ratku Mladiću, koji je danas uhapšen.

-Hapseći Mladića oni su samo radili svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom, naglasio je Homen.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je za RTS da je "akcija hapšenja Mladića izvedena brzo jer je trag koji je vodio do njega bio validan".

Vlada Srbije je krajem oktobra prošle godine povećala nagradu sa pet na deset miliona dolara koja bi dovela do hapšenja najtraženijeg haškog begunca.


Mladićev rođak pušten !

Kako saznajemo od našeg dobro obaveštenog izvora rođak uhapšenog Ratka Mladića, Branko, koji je jutros uhapšen u svojoj kući zajedno sa bivšim generalnom VRS, pušten je i večeras oko 19 sati vratio se u Lazarevo.

U savetu Mesne zajednice u tom selu je rečeno da su posle saslušanja pušteni i članovi tri porodice iz Lazareva koje su u rodbinskim vezama sa uhapšenim haškim optuženikom.

Večeras su u Lazarevu primećene pojačane policijske snage.

Ispred kuće Branka Mladića je grupa meštana koji pevaju patriotske pesme.

 

 

Mladić bolestan ? !

Istražni sudija Odeljenja beogradskog Višeg suda za ratne zločine prekinuo je večeras saslušanje Ratka Mladića zbog teškog psihofizičkog stanja uhapšenog, izjavio je njegov advokat Miloš Šaljić.

Šaljić je rekao da je istražni sudija Milan Dilparić pokušao da razgovara sa Mladićem, ali da nije uspeo, jer Mladić nije mogao da komunicira.

Istražni sudija čak nije uspeo da uzme ni lične podatke od Mladića, rekao je Šaljić, i dodao da je Mladić više puta pokušao da se obrati tužiocima, posebno zameniku tužioca Brunu Vekariću. Prema tvrdnjama advokata, Mladić je na saslušanju govorio nepovezano.

Bruno Vekarić je izjavio da Mladić izgleda loše.

Miloš Šaljić je rekao da će Mladića večeras pregledati lekari.Advokat očekuje da će sutra istražni sudija ponovo pokušati da sasluša Mladića.

Šaljić je rekao i da će porodica sutra da poseti Mladića.

 


#   mladi   Slobodan Homen   Boris Tadić   Rasim Ljajić   istražni sudija   predsednik Srbije   Bruno Vekarić   mesne zajednice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima