Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konstitutivna sednica Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom

rssBookmark and Share

08.09.2016. Grad Niš

U Gradskoj kući danas je održana je konstituvna sednica Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom.

Konstitutivna sednica Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom

Osobe sa invaliditetom u Srbiji su svakodnevno diskriminisane i nemaju mogućnost da ostvare sva svoja prava koja im po zakonu pripadaju. Državne i obrazovne institucije, gradski prevoz, ustanove kulture, kao i najveći deo ostalih objekata su u velikoj meri nepristupačni osobama sa fizičkim invalditetom, što bitno smanjuje proces inkluzije osoba sa invaliditetom u društvo.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je prisutnima da je „zajednički zadatak  da sprovodimo aktivnosti u saradnji sa Gradskim većem u cilju poboljšanja i unapređenja  položaja osoba sa invaliditetom u gradu na svim nivoima.Takođe Gradske opštine biće aktivno uključene u sve aktivnosti koje mogu da pomognu na praktičan način realizaciji  ciljeva osoba sa invaliditetom kroz usvajanje tehničkih standarda i plansko uklanjanje arhitektonskih barijera.Saradnja sa drugim gradovima  iz razmena iskustva iz oblasti socijalne zaštite takođe je jedan od načina da se podigne nivo zaštite osoba sa invaliditetom“ rekao je gradonačelnik.

Cilj ovog tela je da pre svega iniciranje i rešavanje problema osoba sa invaliditetom na svim nivoima i zato je formiranje  i rad ovog saveta od posebne važnosti, jer se radi o ključnom inicijativnom telu koje treba da poveže institucije gradonačelnika, Skupštine Grada, Gradskog veća i nadležnih uprava.


#   Darko Bulatović   gradski prevoz   sednica   Osobe sa invaliditetom   osnivanje   ustanove kulture   gradske opštine   osoba sa invaliditetom  
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima