Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeležen Dan civilne zaštite

rssBookmark and Share

Niš 01.03.2019. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući u Nišu u saradnji sa Nišavskim okrugom i Sektorom za vanredne situacije, organizovano je svečano obeležavanje 1. marta – Međunarodnog dana civilne zaštite.

Obeležen Dan civilne zaštite

Pored pripadnika Sektora za vanredne situacije, sastanku je prisustvovao načelnik Policijske uprave u Nišu, predstavnici Vojske Srbije, predstavnici Žandarmerije i drugi.

Civilna zaštita u Republici Srbiji ponovo dobija na značaju i intezivno se radi na njenom jačanju i vraćanju ugleda. Cilj je uspostavljanje pravovremenog i efikasnog odgovara društva na izazove i rizike, formiranjem operativnijih snaga civilne zaštite koje se mogu dobro opremiti i obučiti za delovanje u vanrednim situacijama.

“Nedavne krizne situacije u Jasenoviku pokazale su spremnost i obučenost pripadnika civilne zaštite da pravovremeno reaguju u kriznim situacijama”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović i istakao i spremnost meštana ovog sela i radnika Železnice da bez odlaganja pomognu prilikom uklanjanja opasnog tovara.

Na dostignuća Sektora za vanredne situacije i njihove akcije u prethodnoj godini podsetili su i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i načelnik ovog sektora Srđan Mitrović.

Zaslužnim organizacijama i pojedincima na kraju svečanosti gradonačelnik je uručio zahvalnice grada i zlatnike sa likom cara Konstantina.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Darko Bulatović   Srđan Mitrović   PU Niš   Vojska Srbije   civilna zaštita   Dan civilne zaštite
#GradonacelnicaN @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima