Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dr Dragan Milić traži smenu dekanice Medicinskog fakulteta u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 26.05.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Dr Dragan Milić, nosilac liste "Grupa građana Dr Dragan Milić", izneo je oštre kritike na račun dekanice Medicinskog fakulteta u Nišu, Dobrile Stanković Đorđević, zahtevajući njenom hitnu smenu zbog navodnog kršenja zakona i političkog mešanja u rad ove institucije.

Foto: Dr Dragan Milić Fejsbuk
Foto: Dr Dragan Milić Fejsbuk

Osim toga, Milić je javno osudio pretnje upućene Đorđu Stankoviću, kandidatu za gradonačelnika ispred Koalicije Biramo Niš.

Sukob između Dr. Milića i dekanice Medicinskog fakulteta eskalirao je nakon što je Milić ostao bez posla na fakultetu, a tvrdi da je razlog tome nedovršeni izborni proces za njegov izbor u zvanje redovnog profesora. On optužuje dekanicu da je produžila radni odnos kolegama iako je dobila upozorenje prosvetne inspekcije da to ne čini.

Osim toga, Milić je javno osudio pretnje koje su upućene Đorđu Stankoviću, istaknutom kandidatu za gradonačelnika Niša. Pozvao je policiju da hitno ispita ovaj slučaj i pronađe odgovorne, naglašavajući da je važno očuvati slobodu izražavanja i izborni proces bez straha od nasilja ili pretnji.

Ove optužbe dolaze uoči lokalnih izbora u Nišu, dodatno komplikujući političku atmosferu u gradu. Dr. Milić ističe da će njegova grupa građana nastaviti borbu za pravdu i transparentnost u lokalnoj upravi, ali istovremeno naglašava da neće podržavati revanšizam ili nasilje. Očekuje se da će ovaj sukob izazvati dalje političke polemike i reakcije u narednim danima.


#   Niš   Dragan Milić   Grupa građana Dr Dragan Milić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima