Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nebojša Stefanović obišao Gerontološki centar u Nišu

rssBookmark and Share

07.02.2014.

Delegacija Srpske napredne stranke, u kojoj je bio doskorašnji predsednik Republičkog parlamenta Nebojša Stefanović, obišla je Gerontološki centar, povodom međunarodnog dana života, stoji u saopštenju SNS-a

Nebojša Stefanović obišao Gerontološki centar u Nišu

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović i član Predsedništa SNS Zoran Perišić poručili su danas da se mora vratiti dostojanstvo starim osobama i da se moraju za njih obezbediti bolji uslovi života.

Stefanović i Perišić posetili su Gerontološki centar u Nišu povodom obeležavanja Međunarodnog dana života i razgovarali sa korisnicima usluga centra o tome šta bi država i grad mogli da učine na poboljšanju njihovog smeštaja i kvaliteta života.

"Jedini garant boljeg života penzionera i stabilosti isplate njihovih penzija su jaka ekonomija i investicije, koje u ovom trenutku jedino može da obezbedi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Nikada nećemo prihvatiti da bilo ko izađe u ovom društvu i kaže kako su penzioneri teret. To su ljudi koji su gradili ovu zemlju, koji su nam pokazali kako se može raditi i po 16 sati dnevno i dali nam primer na koji način jedino možemo da poboljšamo uslove u kojima živimo. Jačanjem ekonomije, razvijanjem Srbije i dovođenjem investitora, ne samo da ćemo održavati penzije, već ćemo ih i povećavati." - izjavio je ovom prilikom dr Nebojša Stefanović.

Niš je najvažniji grad na jugu Srbije i njegov razvoj je jedan od prioriteta Srpske napredne sranke. Želimo da dovedemo investitore koji će da ulože novac u razvoj industrije, koje će pokrenuti ceo region napred“, dodao je Stefanović.

Gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, rekao je da svakom penzioneru želi da bude u penziji onoliko dugo koliko je godina radio.
„Danas kada proslavaljamo Međunarodni dan života, želim da ukažem na to da kavalitet života svih građana, pa i penzionera, možemo popraviti jednom boljom i kvalitetnijom ekonomijom“.

Perišić, koji je i gradonačelnik Niša, rekao je da će grad učiniti sve kako bi stvorio bolje uslove života smeštaja i zdravstvene nege u niškom Gerontološkom centru, kome je i do sada pomagao.

Stefanović i Perišić sa saradnicima obišli su mesto na kome se gradi novi paviljon za dnevni boravak dementnih osoba i upoznali se sa uslovima rada Gerontološkog centra u Nišu, a korisnicima usluga tog centra predali prigodne poklone - društvene igre, šah i muzički stub.

Perišić je rekao da je u toku postupak osnivanja Zavoda za gerontologiju i da se sa osnivanjem tog zavoda kasni zbog toga što se više od godinu dana čekao kadrovski plan sa republičkog nivoa.

Međunarodni dan života obeležava se 19. put.


#   SNS   Aleksandar Vučić   Nebojša Stefanović   Zoran Perišić   izbori 2014   Gerontološki centar
@sns_srbija @avucic @nesastefanovic @ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima