Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Небојша Стефановић обишао Геронтолошки центар у Нишу

rssBookmark and Share

07.02.2014.

Делегација Српске напредне странке, у којој је био доскорашњи председник Републичког парламента Небојша Стефановић, обишла је Геронтолошки центар, поводом међународног дана живота, стоји у саопштењу СНС-а

Небојша Стефановић обишао Геронтолошки центар у Нишу

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић и члан Председништа СНС Зоран Перишић поручили су данас да се мора вратити достојанство старим особама и да се морају за њих обезбедити бољи услови живота.

Стефановић и Перишић посетили су Геронтолошки центар у Нишу поводом обележавања Међународног дана живота и разговарали са корисницима услуга центра о томе шта би држава и град могли да учине на побољшању њиховог смештаја и квалитета живота.

"Једини гарант бољег живота пензионера и стабилости исплате њихових пензија су јака економија и инвестиције, које у овом тренутку једино може да обезбеди Александар Вучић и Српска напредна странка. Никада нећемо прихватити да било ко изађе у овом друштву и каже како су пензионери терет. То су људи који су градили ову земљу, који су нам показали како се може радити и по 16 сати дневно и дали нам пример на који начин једино можемо да побољшамо услове у којима живимо. Јачањем економије, развијањем Србије и довођењем инвеститора, не само да ћемо одржавати пензије, већ ћемо их и повећавати." - изјавио је овом приликом др Небојша Стефановић.

Ниш је најважнији град на југу Србије и његов развој је један од приоритета Српске напредне сранке. Желимо да доведемо инвеститоре који ће да уложе новац у развој индустрије, које ће покренути цео регион напред“, додао је Стефановић.

Градоначелник Ниша, проф. др Зоран Перишић, рекао је да сваком пензионеру жели да буде у пензији онолико дуго колико је година радио.
„Данас када прославаљамо Међународни дан живота, желим да укажем на то да кавалитет живота свих грађана, па и пензионера, можемо поправити једном бољом и квалитетнијом економијом“.

Перишић, који је и градоначелник Ниша, рекао је да ће град учинити све како би створио боље услове живота смештаја и здравствене неге у нишком Геронтолошком центру, коме је и до сада помагао.

Стефановић и Перишић са сарадницима обишли су место на коме се гради нови павиљон за дневни боравак дементних особа и упознали се са условима рада Геронтолошког центра у Нишу, а корисницима услуга тог центра предали пригодне поклоне - друштвене игре, шах и музички стуб.

Перишић је рекао да је у току поступак оснивања Завода за геронтологију и да се са оснивањем тог завода касни због тога што се више од годину дана чекао кадровски план са републичког нивоа.

Међународни дан живота обележава се 19. пут.


#   СНС   Александар Вучић   Небојша Стефановић   Зоран Перишић   избори 2014   Геронтолошки центар
@sns_srbija @avucic @nesastefanovic @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима