Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nekoliko funkcionera SNS-a u Nišu saslušano zbog paljenja automobila

rssBookmark and Share

Niš 03.01.2018. Danas

Nekoliko funkcionera SNS-a, među kojima i poverenik te stranke za Niš Zvezdan Milovanović, saslušano je u niškoj policiji zbog serije paljenja automobila, među kojima je i bio i automobil zamenika gradonačelnika Miloša Banđura (SNS).

Wikipedia
Wikipedia

To je danas potvrđeno za list Danas.

Milovanović je  kazao da je „saslušan u svojstvu građanina“, te da je „razgovor trajao pet minuta“. On je kazao da je razlog za pozivanje na razgovor slučaj paljenja Banđurovog automobila, te da je osim njega „saslušano još nekoliko funkcionera SNS-a“. Policija do sada nije ni potvrdila niti demantovala njegove navode.

Prema izvorima Danasa, u policiji je u svojstvu građanina, između ostalih, navodno saslušan i Dejan Andrejević, doskorašnji direktor JKP Naissus i funkcioner SNS-a. Oni su kazali  da su neki od saslušanih „pristali na ispitivanje poligrafom“, a da su neki od njih to ispitivanje odbili.

U Nišu je tokom novembra i decembra prošle godine zapaljeno osam automobila, među kojima su Banžurov, kao i automobili nedavno izabranog direktora Tržnice Gorana Đorđevića (SNS) i  zamenika načelnika Policijske uprave Niš Zorana Bogdanovića. Sam Banđur, kao i deo opozicije, ocenili su da paljevina automobila javnih funkcionera „ima političku pozadinu“, odnosno da bi mogla biti posledica nedavnog kontroverznog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća u Nišu, a pre svega „dugogodišnjih sukoba između nekoliko politički i interesno suprotstavljenih frakcija u niškom SNS-u“. Paljenje automobila policijskog funkcionera Bogdanovića, prema izvorima lista, predstavljao je „pokušaj da se skrene istraga, pošto je policija suzila obruč u istrazi o predhodnim paljevinama“.

Niška policija do sada nije saopštila da je rasvetlila bilo koji od ovih slučajeva, niti je saopštila rezultate ili pomake u istragama. Izvori Danasa su ocenili da je upravo „nedostatak upotrebljivih“ navodno uticao na smenjivanje načelnika niške policije Ninoslava Mitića, koga je prošle sedmice zamenio Slaviša Virijević, dotadašnji načelnik pirotske policije.

Z. Miladinović, Danas


#   Niš   SNS   policija   Miloš Banđur   saslušanje   Dejan Andrejević   paljenje automobila   Ana Đorđević   List Danas   Gorana Đorđević   Zvezdan Milovanović   Slaviša Virijević
@sns_srbija @Milos_Bandjur @OnlineDanas @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima