Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odbijen zahtev 19 odbornika za zakazivanje vanredne sednice SO

rssBookmark and Share

Pirot 22.11.2014. Južna Srbija Info, Blic

Predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović odbio je zahtev 19 odbornika za zakazivanje vanredne sednice Skupštine opštine na kojoj bi se raspravljalo o uključivanju lokalne samouprave u rešavanje problema fabrike “AHA Mura Prvi maj”.

Odbijen zahtev 19 odbornika za zakazivanje vanredne sednice SO

Opoziciona SNS-a ovaj potez smatra neodgovornim, traži da se sednica održi i da predsednik opštine podnese ostavku.

- Smatram da je to sednica koja bi bila više politička i sam predlog je pisan kako bi neko dobio jeftine političke poene, dok se radnici sa druge strane muče kako da sastave kraj sa krajem. Zbog toga sam doneo odluku da odbacim zahtev - rekao je Popović.

Dojučerašnji šef Odborničke grupe SNS Dimitrije Vidanović kaže da je njihova želja bila da po prvi put istina izađe na videlo i da se vide mogućnostikako da se pomogne ovoj fabrici.

- Odbijanjem zahteva, lokalna vlast je pokazala da je neodgovorna i nesposobna da rešava probleme. Ovo je jedna autistična vlast od koje tražimo da povuče obrazloženje o otkazivanju sednice i tražimo da se sednica održi - rekao je Vidanović.

Narodni poslanik SNS u Skupštini Srbije Radmilo Kostić je pozvao predsednika opštine Pirot Vladana Vasića da pod hitno podnese ostavku, dok je narodni poslanik PS-a Dragan Todorović rekao je da je reč o pokušaju dobronamerne grupe ljudi koji žele da pokušaju da se zajedničkim snagama doprinese prevazilaženju problema u ovom preduzeću.


#   Pirot   SNS   Dragan Todorović   predsednik opštine   odbornici   Milan Popović   Dimitrije Vidanović   Radmilo Kostić     vanredna sednica
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima