Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Efikasniji sistem civilne zaštite

rssBookmark and Share

Vranje 02.03.2018. Južna Srbija Info

Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković organizovao je prijem za pripadnike snaga bezbednosti povodom 1. marta Svetskog dana civilne zaštite.

Vranje: Efikasniji sistem civilne zaštite

Čestitajući praznik on je podsetio na sve aktivnosti koje je lokalna samouprava preduzela na planu sistema civilne zaštite.

,,Prošle godine Skupština je usvojila Odluku o organizaciji i funkcionisanju sistema zaštite i spasavanja i civilne zaštite, i sa velikim zadovoljstvom ističem da smo uspeli da završimo veći deo posla. Imenovali smo poverenike i zamenike civilne zaštite, proširili krug ovlašćenih i osposobljenih pravnih lica od značaja za zaštitu i spasavanje, sagledali stanje osposobljenosti sistema javnog uzbunjivanja, formirali stručno-operativne timove po vrstama, a poseban akcenat smo stavili na izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije na teritoriji grada Vranja", rekao je predsednik Tričković.

O značaju sistema civilne zaštite govorio je i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Tomić, koji se zahvalio na dosadašnjoj saradnji ocenivši je izuzetnom. ,,Naš cilj je da dostignemo evropske standarde, i u martu će članovi Štaba za vanredne situacije, kao i poverenici i zamenici poverenika civilne zaštite imati obuku. Očekuje nas izrada procene rizika u svim opštinama Pčinjskog upravnog okruga i zajednička izrada Studije akustičnosti. Planiramo da formiramo još tri vatrogasne jedinice i to u Vranjskoj Banji, na Vlasinskom jezeru i u Poljanici", naglasio je Vedran Tašković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije. Na prijemu su o unapređenju sistema civilne zaštite govorili i načelnik Policijske uprave Vranje Igor Živković i načelnik Centra Ministarstva odbrane major Igor Milanović. Šef Odseka civilne zaštite Nikola Dimitrijević prezentovao je sve realizovane aktivnosti na nivou Republike Srbije i Pčinjskom upravnom okrugu i najavio nove, poput formiranje još jednog voda za zaštitu od požara, treninge i učešće u izradi Nacionalnog plana zaštite i spasavanja.


#   Vranje   Dejan Tričković   lokalna samouprava   bezbednosne snage   Vojska Srbije   Igor Živković   Igor Milanović   Vedran Tašković   civilna zaštita
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima