Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranjska Banja do kraja godine opština

rssBookmark and Share

Vranjska Banja 09.12.2010. Izvor: Tanjug

Promenama u statutu grada Vranja, koje se pripremaju, biće stvoreni zakonski uslovi po kojima će Vranjska Banja, turističko središte juga Srbije, do kraja ove godine biti proglašena za prvu opština u sastavu Vranja.

Vranjska Banja do kraja godine opština

"Na narednoj sednici Skupštine grada biće utvrđena procedura i rokovi izdvajanja ove opštine, koja će, potom, u narednih 90 dana, oformiti svoje organe", saopštio je predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Vranjskoj Banji Slobodan Pejić.

U vranjskoj vladajućoj koaliciji (DS, SPS, NS i URS) kažu da će nova opština imati sve potrebne zakonske ingerencije da samostalno odlučuje o pitanjima koja se tiču boljeg kvaliteta života svojih građana. "Buduća opština Vranjska Banja neće imati svoj Statut, biće na budžetu grada Vranja, ali će imati Veće gradske opštine, predsednika i Opštinsku upravnu jedinicu", kaže zamenik predsednika Skupštine grada Vranja Zoran Antić.

Uporedo sa stvaranjem zakonskih okvira za novu opštinu, među vranjskim demokratama i socijalistima trenutno je najaktuelnije pitanje ko će biti prvi predsednik opštine Vranjska Banja, ko na čelu Opštinske uprave, a ko će ući u sastav Opštinskog veća.


#   Zoran Antić   Vranjska Banja   predsednik opštine   gradske opštine
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima