Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањска Бања до краја године општина

rssBookmark and Share

Врањска Бања 09.12.2010. Извор: Танјуг

Променама у статуту града Врања, које се припремају, биће створени законски услови по којима ће Врањска Бања, туристичко средиште југа Србије, до краја ове године бити проглашена за прву општина у саставу Врања.

Врањска Бања до краја године општина

"На наредној седници Скупштине града биће утврђена процедура и рокови издвајања ове општине, која ће, потом, у наредних 90 дана, оформити своје органе", саопштио је председник Општинског одбора Демократске странке у Врањској Бањи Слободан Пејић.

У врањској владајућој коалицији (ДС, СПС, НС и УРС) кажу да ће нова општина имати све потребне законске ингеренције да самостално одлучује о питањима која се тичу бољег квалитета живота својих грађана. "Будућа општина Врањска Бања неће имати свој Статут, биће на буџету града Врања, али ће имати Веће градске општине, председника и Општинску управну јединицу", каже заменик председника Скупштине града Врања Зоран Антић.

Упоредо са стварањем законских оквира за нову општину, међу врањским демократама и социјалистима тренутно је најактуелније питање ко ће бити први председник општине Врањска Бања, ко на челу Општинске управе, а ко ће ући у састав Општинског већа.


#   Зоран Антић   Врањска Бања   председник општине   градске општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима