Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vredna donacija za KC Niš

rssBookmark and Share

Niš 07.06.2011. Telekom Srbija

Srpska telekomunikaciona kompanija nastavlja humanitarne aktivnosti. Kliničkom centru u Nišu donacija veća od milion dinara. Otvorena nova poslovnica Telekoma u Nišu.

Vredna donacija za KC Niš

Zahvaljujući vrednoj donaciji Telekoma Srbija, danas je otvoreno novoopremljeno dečije hemato-onkološko odeljenje na Klinici za interne dečije bolesti Kliničkog centra Niš čime su unapređeni uslovi za lečenje dece obolele od raka.

Donacijom Telekoma Srbija većom od milion dinara nabavljena je nova medicinska oprema i rekonstruisano je dečije hemato-onkološko odeljenje. Među doniranom opremom su i precizni uređaji za prijem terapije kojima je poboljšan i olakšan svakodnevni rad sa najmlađim pacijentima.

"Na odeljenju na godišnjem nivou imamo oko 300 hospitalizacija od čega 30-ak novodijagnostikovanih maligniteta. Lečenje maligniteta kod dece je dugotrajno, u velikom broju slučajeva traje i do dve godine. Donacija opreme za naše odeljenje je od velike važnosti, jer je reč o veoma preciznim uređajima za prijem terapije koji su neophodni u svakodnevnom radu sa ovim pacijentima", navela je dr Vesna Bogićević, zamenik direktora Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Niš.

Za podršku Kinici za interne dečije bolesti, Telekomu Srbija obratilo se Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka čiji su osnivači roditelji izlečene i preminule dece, medicinsko osoblje sa hemato-onkoloških odeljenja i volonteri koji su prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljima dece obolele od raka.

"Veoma nam je važno to što su naši prijatelji iz Telekoma prepoznali našu misiju u poboljšanju kvaliteta lečenja mališana na hematoonkološkim odeljenjima u celoj zemlji. Ono što je naš cilj, a realno i velika potreba, jeste da se izjednače uslovi lečenja na svim odeljenjima. Veliki korak u tom pravcu je napravljen zahvaljijući ovoj donaciji Telekoma", istakao je Todor Mančić, predsednik Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka "Nurdor".

Prilikom posete Klinici za interne dečije bolesti, Milica Marković, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija obradovala je decu poklonima:

"Sa velikim zadovoljstvom smo se odazvali pozivu udruženja Nurdor sa željom da ovim mališanima pomognemo u njihovoj najvećoj životnoj borbi, borbi za zdravlje. Naša ideja vodilja je bila da im omogućimo šansu za bolju i izvesniju budućnost, zbog čega pozivamo i ostale kompanije da pomognu unapređenju uslova lečenja u bolnicama".

Poseti je prisustvovao i Vladimir Lučić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija koji je tom prilikom najavio dalje planove za podršku Kliničkom centru u Nišu: "Pored donacije koja je već realizovana, planiramo i da uvedemo besplatni bežični internet i obezbedimo deci dva laptopa kako bi im bolnički dani protekli brže uz komunikaciju sa svojim prijateljima".

Telekom Srbija kao nacionalna kompanija nastoji da ravnomerno ulaže u lokalne zajednice, u projekte koji imaju za cilj poboljšanje uslova života svih građana.

Istovremeno, kompanija nastoji da omogući jednak kvalitet usluge svim svojim korisnicima otvaranjem modernizovanih poslovnica širom Srbije. Tako je danas u Nišu otvorena nova poslovnica u kojoj će građanima na raspolaganju biti objedinjena usluga mobilne, fiksne telefonije i multimedijalnih servisa na jednom mestu, kao i brojne druge pogodnosti. Tokom promotivnog perioda do 22. juna 2011, korisnike mt:s-a u Nišu koji posete novootvorenu poslovnicu, očekuju brojne pogodnosti.


#   Niš   volonteri   Telekom Srbija   internet   Dečije hemato-onkološko odeljenje   bežični internet   medicinska oprema
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima