Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaplenjena stoka u Preševu i Bujanovcu

rssBookmark and Share

30.11.2010. Izvor: Južne vesti

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je veterinarska inspekcija Pčinjskog okruga proteklih dana imala dve zaplene žive stoke, na ulasku u Bujanovac, a grla su zatečena kod Fatmira V. iz sela Končulj.veterinu Ministarstva poljoprivrede Zoran Mićović.

Zaplenjena stoka u Preševu i Bujanovcu

Nakon inspekcijskog pregleda zatečene pošiljke veterinarska inspekcija utvrdila je da životinje nije pratila sva propisana veterinarsko-sanitarna dokumentacija (potvrda o zdravstvenom stanju pošiljke), saopštilo je Ministarstvo.

U toku noći između 27. i 28. novembra, po pozivu službenika granične policije Septembar, veterinarska inspekcija Pčinjskog okruga izašla je na lice mesta (na regionalni put 214, u ataru sela Mamince) i zatekla Jašari S. iz sela Aluđerce, opština Preševo, koji je pešice uveo tri kopitara (dva magarca i kobilu) sa teritorije Republike Makedonije na teritoriju Republike Srbije.

- Zatečeni kopitari su nepoznatog zdravstvenog statusa, neobeleženi u skladu sa Pravilnikom i bez prateće veterinarsko-sanitarne dokumentacije ilegalno uvedeni u Srbiju izvan registrovanog graničnog prelaza.

Rešenjima veterinarske inspekcije sva grla su privremeno oduzeta i upućena u štalske objekte karantina u Bujanovcu. Veterinarska inspekcija Pčinjskog okruga će protiv odgovornih lica podneti odgvarajuće prijave -navodi se u saopštenju.


#   pljačka   banke   inspekcija   veterinarska inspekcija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima