Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењена стока у Прешеву и Бујановцу

rssBookmark and Share

30.11.2010. Извор: Јужне вести

Министарство пољопривреде саопштило је да је ветеринарска инспекција Пчињског округа протеклих дана имала две заплене живе стоке, на уласку у Бујановац, а грла су затечена код Фатмира В. из села Кончуљ.ветерину Министарства пољопривреде Зоран Мићовић.

Заплењена стока у Прешеву и Бујановцу

Након инспекцијског прегледа затечене пошиљке ветеринарска инспекција утврдила је да животиње није пратила сва прописана ветеринарско-санитарна документација (потврда о здравственом стању пошиљке), саопштило је Министарство.

У току ноћи између 27. и 28. новембра, по позиву службеника граничне полиције Септембар, ветеринарска инспекција Пчињског округа изашла је на лице места (на регионални пут 214, у атару села Маминце) и затекла Јашари С. из села Алуђерце, општина Прешево, који је пешице увео три копитара (два магарца и кобилу) са територије Републике Македоније на територију Републике Србије.

- Затечени копитари су непознатог здравственог статуса, необележени у складу са Правилником и без пратеће ветеринарско-санитарне документације илегално уведени у Србију изван регистрованог граничног прелаза.

Решењима ветеринарске инспекције сва грла су привремено одузета и упућена у шталске објекте карантина у Бујановцу. Ветеринарска инспекција Пчињског округа ће против одговорних лица поднети одгварајуће пријаве -наводи се у саопштењу.


#   пљачка   банке   инспекција   ветеринарска инспекција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима