Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НИШЛИЈА БИ НАГОДБУ: Банкар спискао клијентима 300.000 € на коцку!

rssBookmark and Share

29.02.2016. Д.Ћурувија, Alo.rs

Милош Кривокапић (31), бивши референт банке у Нишу, који је оптужен да је покрао 560.000 евра с девизних рачуна клијената како би се коцкао на интернету, спреман је за нагодбу са тужилаштвом у замену за блажу казну, преноси „Ало!“ од извора из суда.

НИШЛИЈА БИ НАГОДБУ: Банкар спискао клијентима 300.000 € на коцку!

Кривокапић се терети да је новац штедиша потрошио на клађење путем интернета у кокарницама на Бахамима и Девичанским острвима, и то на трке паса!

- Кривокапић је спреман да потпише споразум о признају кривице јер је свестан шта је учинио. Међутим, он тврди да је прокоцкао око 300.000 евра, а да је осталим клијентима новац оставио на рачуну - каже саговорник нашег листа.

Према речима извора Ало.рс, овај страствени коцкар је свој порок крио од породице, која је патријахална, а на суду је признао кривицу.

Клијенти обештећени

Оштећене клијенте је обештетила банка, а највећи губитник у свему је осигуравајуће друштво код којег је банка осигурана. - Ако буде осуђен, они који сматрају да су оштећени могу да поведу парнични спор против Кривокапића. Он нема одакле да врати толики новац, а и не мора да враћа, јер је штедишама враћен новац. У случају да не иде на нагодбу, он би могао да добије и мању казну - наглашава саговорник Ало.

- Признао је и више него што је урадио, али се сада чека резултат финансијског вештачења да би се утврдио тачан износ који је узео из банке - додаје наш извор.

Овај страствени коцкар оптужен је да је проневерио новац више штедиша од августа 2010. до јануара 2013. године. Обично је вребао старије клијенте, који су орочили новац на својим девизним рачунима и нису дуже провераварали стање у банци, а онда би паре касније пребацивао на рачуне коцкарница у иностранству.

- Чак је на кладионици једном добио 300.000 евра, али их није вратио на рачуне штедиша, него се поново коцкао и све изгубио. Штедишама је говорио да се само њему јављају, облетао је око њих, тако да су лако стекли поверење у њега - објашњава наш саговорник.

Кривокапић је успевао да годинама сакрива крађу тако што је отварао и затварао туђе рачуне.


#   пљачка   банке   суд   рачуни   клијенти   Милош Кривокапић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима