Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Veselo Palilulsko veče" za kraj obeležavanja gradske slave

rssBookmark and Share

Niš 04.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

"Palilulsko veče" ponovo je okupilo veliki broj meštana te opštine, ali i čitavog grada Niša, kod Palilulske rampe, gde je nastupio niški bend "Crne mambe". Ova tradicionalna manifestacija deo je proslave gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena.

Foto: Dragan Vidojković
Foto: Dragan Vidojković

Gosti slave grada, ali i Palilulske večeri, bili su iz različitih delova regiona, uključujući i delegacije iz Republike Bugarske, Severne Makedonije, Republike Srpske – Grada Bjeljina, Republike Hrvatske (Vjeće srpske nacionalne manjine Grada Rijeke), Republike Srbije iz Smedereva (D.O.O. Komposting) i iz Niša (Vatrogas Niš).

Vojni orkestar pod vođstvom Dejana Đorđevića priredio je sjajan nastup, a potom su "Crne mambe" i Neša Saita sa svojim džez, bluz i etno ritmovima nastavili da zabavljaju prisutne do kasno u noć. Pored bogatog zabavnog programa, održavalo se i takmičenje u klikerima, dok su se turistički i ugostiteljski radnici nadmetali u kulinarstvu. Posetioci su takođe mogli da uživaju u izložbi domaće radinosti, što je doprinelo šarenilu i raznovrsnosti ovog kulturno-zabavnog događaja.


#   Niš   GO Palilula   gradska slava   Car Konstantin i Carica Jelena   Palilulsko veče
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima