Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Добра сарадња са Аеородромима Црне Горе, могуће повећање броја линија из НишаЛегендарна, најстарија глумица на свету Бранка Веселиновић преминула у 105. годиниНаучно-технолошки парк у Нишу мотор развоја југа СрбијеБрнабић приликом отварања амбуланте у селу крај Гаџиног Хана: Подршка пројектима који доприносе бољем животу грађанаВДС Епархије нишке "Добри Самарјанин" започиње изградњу насеља за социјално угрожене у МедвеђиЖиторађа: Покушај силовања жене у воћњакуТранспарентност кључна у процесу израде стратешких докумената - дигитална технологија, економија, енергетика...


Најстарија глумица на свету и легенда српске глумачке сцене Бранка Веселиновић преминула је у 105. години. Током каријере дуге осам деценија глумила је у више од 100 представа и више од 50 ТВ серија и филмова.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу ухапсили су Т. У. (1993) из околине Житорађе, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело силовање у покушају.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас, приликом обиласка Научно-технолошког парка (НТП) у Нишу, да је планирано да до краја године почне изградња још једне зграде ове институције, у коју ће бити уложено додатних 20 милиона евра.
У скупштинскoj расправи у начелу о тзв. сету правосудних закона министар правде Маја Поповић помогнута и подржана посланицима СНС-а, на све аргументоване критике опозиционих странака и представника опозиционих посланичких група, покушали су да аргументе побију личним нападима и оспоравањем компетентности посланика који су се усудили да критикују рад Министарства правде…
Градоначелница Ниша Драгана Сотировски разговарала је са Елдином Добарџићем, Небојшом Ђоковићем и Славком Вукчевићем, члановима Одбора директора Аеродрома Црне Горе и Михајлом Здравковићем, директором Аеродрома Србије о јачању регионалне сарадње, размени искустава, повећању броја путника и линијама.
Иако ове зиме још увек није било снега и температуре су до почетка јануара више личиле на пролећне него на зимске, нагло захлађење последњих дана, када се температура у ноћним сатима спуштала у озбиљнији минус, запретиле су да угрозе озиме усеве и воћњаке.
Према подацима Републичког завода за статистику, објављеним 31. јануара 2023. год., у 2022. години, Сокобања је остварила највиши туристички промет мерено бројем реализованих ноћења од свих дестинација (изузимајући Београд, као главни град).
Град Ниш биће домаћин завршнице Kупа за кошаркашице „Милан Цига Васојевић“ који Кошаркашки савез Србије организује заједно са Спортским савезом Ниша, а под покровитељством Града.
Нишки културни центар и Мегаком филм (MCF) организује циклус филмова Ларса фон Трира од 6. до 9. фебруара 2023. године, Мала сала Нишког култутног центра, улаз je бесплатан.
Дом здравља Ниш у сарадњи са представницима „Рода центра“ организовао је 24.01.2023. године још једну акцију у циљу обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце.
Прокупчани су синоћ у традиционално лепом расположењу уз хитове познатог вокалног солисте Жељка Васића и спектакуларан ватромет у центру града дочекали Нову 2023. годину по јулијанском календару.
Верско доротворно старатељство Епархије нишке "Добри Самарјанин" и Општина Медвеђа започињу изградњу насеља за социјално угрожене у Медвеђи.
Поводом навода у јавности о боравку градоначелнице Ниша Драгане Сотировски у Бриселу и седишту Курске облати у Русији у „исто време“, а у циљу истинитог информисања јавности, редакција Јужне Србије Инфо је контактира градоначелницу да појасни информације које су претходних дана пласирали поједини опозициони медији.
Јужна Србија је још један, прелепи, део наше земље који поседује бање, језера, историју, културу, археолошка налазишта, традицију, љубав према храни и чувени јужњачки темперамент који воли песму, игру и штедњу.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима