Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Михољски сусрети села 2023. у ТоплициРедовни прегледи дојке спашавају животе, „Дај педалу раку“Временска прогноза: Умерено облачноПокушај кријумчарења вредних православних икона на прелазу ГрадинаМанго и банане на тањиру у Србији?- шта све доносе климатске промене - ипак добра ствар за винову лозуЈутрос је почела јесенКонцерт уметничке музике за дуо виолина-виолончело у НКЦ-у


Умерено до потпуно облачно, местимично са кишом, а понегде је могућ пљусак са грмљавином. Пре подне на северу и истоку, а до краја дана и у осталим крајевима престанак падавина, затим и делимично разведравање.
Цариници су 18. септембра 2023. године на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, спречили покушај двојице путника да међу личним пртљагом прокријумчаре седам вредних православних икона
У организацији града Прокупља, а под покровитељством Министарства за бригу о селу, у Доњој Стражави, недалеко од Прокупља трећи годину за редом одржани су „Михољски сусрети села 2023“. На овим јединственим спортским играма и културно-забавном програму учествовале су екипе из Конџеља, Доњег Кординца, Балиновца, Џигоља, Доње Стражаве, Бајчинца, Видоваче и Поточића.
Становници Делијског виса у Нишу блокирали су на сат времена саобраћај на раскрсници улица Марина Држића и Сврљишког партизанског одреда. Траже асфалтирање улица, решавање проблема са канализацијом, осветљење и целокупно уређење насеља. Ако им надлежни не одговоре у наредних 15 дана, поручују да ће блокирати пружни прелаз.
Владa Републике Србије објавилa је тендер за изградњу научно-технолошких паркова у Крушевцу, Нишу и Чачку. Овом иницијативом значајно се унапређује национална инфраструктура у области иновација, потенцирајући важност технолошког и иновативног домена у Србији.
Републички завод за статистику упутио је јавни позив свим заинтересованим кандидатима да се пријаве за посао пописивача за потребе спровођења Пописа пољопривреде 2023. који се спроводи у периоду од 1. октобра до 15. децембра 2023. године.
"Наши кувари, Нишлије, људи који воле гастрономију и који нас сваке године обрадују Гастро фестивалом у Нишу, из далеке Румуније доносе награду", написала је на свом званичном Фесбук профилу, градоначелница Ниша Драгана Сотировски.
Највећа пешачка манифестација у Србији, уз подршку Министарства спорта и Министарства за образовање Владе Републике Србије, биће одржана 23. септембра у свим регионима, а централна манифестација почеће у 9.30 испред Визиторског центра на Власини.
Концерт уметничке музике за дуо виолина-виолончело. Извођачи: Дуо Перфето – Весна Јансенс, виолина, Душан Стојановић, виолончело. Уторак, 26. септембар 2023. године, Мала сала Нишког културног центра у 20 сати.
Пацијенткиње са карциномом дојке са југа Србије од сада неће морати у Београд на стереотаксичну вакумасистирану биопсију јер је Универзитетски клинички центар Ниш добио најсавременију столицу за извођење ове дијагностичке методе.
Мрежа биоскопа коју чине Културни центар Горњи Милановац, Лесковачки културни центар и МТС Дворана покренули су пројекат „Еуро Фест фор Кидс“ који је подржан од стране Europa Cinemas у оквиру програма “сарађивати на иновацијама”.
ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ „ПРАВО И ЕКОЛОГИЈА“ одржаће се у Нишу 22. и 23.септембра 2023. под мотом „Правом до истине, правде и спасења“. Организатори овог скупа су АДВОКАТСКА КАНЦЕЛАРИЈА „АЛЕКСИЋˮ, ФАКУЛТЕТ ЗА ПРАВО БЕЗБЕДНОСТ И МЕНАЏМЕНТ „КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ“ И ЕВРОАЗИЈСКИ БЕЗБЕДНОСНИ ФОРУМ.
Поводом навода у јавности о боравку градоначелнице Ниша Драгане Сотировски у Бриселу и седишту Курске облати у Русији у „исто време“, а у циљу истинитог информисања јавности, редакција Јужне Србије Инфо је контактира градоначелницу да појасни информације које су претходних дана пласирали поједини опозициони медији.
Поред већ познатих "кадровских" проблема у Удружењу филмских глумаца, које се одражава на Фестивал "Филмски сусрети" у Нишу, који део познатих глумачких имена ове године бојкотује, па због тога нема ни поклона нишкој публици, постоји још једна врло битна ствар, а то је однос организатора према новинараима током фестивала.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима