Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Константин на почетку Суперлиге Србије, поново, немоћан против Мега Лекса

rssBookmark and Share

Сремска Митровица 08.05.2016.

Разлика у класи! Тако би, у најкраћем, могао да изгледа опис дешавања на утакмици у Сремској Митровици у којој је Мега Лекс демонстрирао надмоћ у односу на Нишлије.

Петар Поповић у дуелу са Владимиром Ђорђевићем www.bcmegabasket.net
Петар Поповић у дуелу са Владимиром Ђорђевићем www.bcmegabasket.net

Синоћном утакмицом између Партизана и Борца почела је кошаркашка Суперлига Србије, која није тако добро почела по екипу Константина, у мечу против фаворизоване Меге.

Освајач Купа Кораћа озбиљно је схватио овај дуел и одиграо високим интензитетом, који гости нису могли да испрате, па су на крају били у минусу од 30 поена.

Нишлије је на старту меча опхрвала трема и Мега је лагано стигла до 8:0. Но, када је Гуџић погодио на истеку 3. минута, гости су почели да играју. Тројкама Тасића и Гуџића стижу до 12:8 и најављују отворену борбу. Али, кратко је трајао занос нишког тима, јер Мега није попуштала. Жељан игре, Зубац је доминирао под кошем, Загорац је био веома расположен, погађао је са свих страна, па је фаворит убрзо стекао двоцифрену разлику. Гранитном одбраном, Мега улази у серију 12:1 и, код резултата 24:9, Цветковић је био принуђен да затражи први тајмаут. Успео је Константин да заустави понирање, али резултат на крају првог квартала није обећавао-29:15.

У првих пет минута наставка, Нишлије су некако успевале да парирају. Након Ивановићеве тројке за 37:22, Константин је имао неколико одличних минута. Сјајно је прошао Величковић и оставио Гуџићу лопту за закуцавање, потом је капитен погодио и из контре, а онда Ђорђевић удељује Миловановићу „зицер“ лопту и гости су смањили на 37:28. Наставио је нишки тим са добром одбраном, али није успео да је валоризује, јер је промашио неколико отворених шутева. И онда, Мега поново убацује у турбо брзину, меље у контри и лаким поенима стиже до нове серије 13:4 и вођства 50:32 на полувремену. Иако је парирао у скоку и имао две асистенције више, Константин је изгубио чак 10 лопти, што је, највећим делом, узроковала чврста одбрана домаћег тима.

Мегин пресинг није јењавао. Нишлије су имале пуно проблема и да преведу лопту, за прва три минута наставка изгубљене су још три лопте, па је серијом 10:0 Милојевићев тим стигао до 60:32. Пост у нападу прекинуо је Витковић тројком, Константин је опет на моменте успевао да успостави баланс, али то су били само интервали. Покушавао је Цветковић да честим изменама одржава свој тим у ритму и да, колико-толико, парира физичкој доминацији противника, али мало је вредело. На истеку трећег квартала, Мега је већ имала огромних 74:42.

Нишлије су и последњу четвртину започеле изгубљеним лоптама, јер је пут до половине ривала представљао право минско поље. Али, парирале су тројкама, погодили су Бабовић и Тасић, а на плеју је заиграо Вукан Стојановић, па је после њихове серије за 85:52 Милојевић затражио тајмаут. Ипак, успео је нишки тим да се прибере и до краја одигра коректно, Савић је пар пута поентирао из офанзивног скока и на крају је семафор показао коначних 93:63. Тренутно, тако стоје ствари…

Цветковић: Разлика у квалитету!

Тренер Константина Марко Цветковић овако је видео утакмицу:

– Огромна је разлика у квалитету два тима и то је било евидентно, али требало је још мало да се потрудимо да баш не буде толико и резултатски изражена. Они су играли са великом жељом и већ у првој четвртини дошли и до игре и до резултата и то је, умногоме, одредило и даљи ток утакмице. У другој смо били коректни, лопта је имала бољи проток, добрим пасовима градили смо отворене позиције за шут, али то је кратко трајало. Знали смо да ће нас притиснути у самом зачетку организације игре, изгубили смо много лопти, дозволили смо им да преблизу приђу нашем кошу и примили смо превише лаких поена. Но, то је-што је, времена за неко туговање нема, јер нас већ у среду очекује утакмица са Борцем у којој се надам нашем бољем издању и, свакако, бољем резултату – рекао је тренер Константина.

Тренер Мега Лекса кратко је прокоментарисао меч:

„Задовољан сам утакмицом. Приступ је био такав да је разлика у квалитету на нашој страни дошла до изражаја. Од првог момента имали смо контролу меча и зато смо заслужено славили. За три дана нас очекује дуел са Партизаном који је нам је главни ривал за прво место у групи. Очекујем добру утакмицу и нека бољи победи“, изјавио је Дејан Милојевић.

 

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: МЕГА ЛЕКС-КОНСТАНТИН 93:63 (19:15, 21:17, 24:10, 19:21)

Сремска Митровица, 8. Маја. Дворана „Пинки“. Гледалаца: 500. Судије: Јовчић (БГ), Јасмина Јурас (БГ), Пецељ (НС). Тројке: Мега Лекс 43% (10/23), Константин 27% (8/30). Двојке: Мега Лекс 57% (25/44), Константин 44% (18/41). Сл.бацања: Мега Лекс 87% (13/15), Константин 43% (3/7). Скокови: Мега Лекс 36 (29-7), Константин 36 (24-12). Асистенције: Мега Лекс 23, Константин 21. Изг.лопте: Мега Лекс 17, Константин Константин 20.

МЕГА ЛЕКС: Рашић 5, Ђоковић 2, Вељковић 2 (3 ск), Ивановић 5 (3 ск, 5 ас), Зубац 16 (5 ск), Павловић, Луваву 12 (5 ск, 4 ил), Загорац 20 (5 ск, 7 ас), Поповић 18 (3 ил), Симеуновић 2, Николић 4 (10 ск), Јанковић 7.

КОНСТАНТИН: Величковић 2 (4 ск, 4 ас, 7 ил), Бабовић 6 (4 ас), Ђорђевић 5 (3 ил), Младеновић 2, Витковић 6, Стојачић 3 (3 ил), Остојић 4, Тасић 8 (9 ск, 3 ас), Савић 9 (5 ск), Стојановић, Миловановић 7 (7 ск), Гуџић 11 (4 ск, 3 ас).

извор: Константин ОКК, Мега Лекс


#   кошарка   Сремска Митровица   Константин ОКК   Суперлига   прво место   Мега КК   Дејан Милојевић   Марко Цветковић
@OKKKonstantin @kkmegabasket @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима