Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Константин преслаб за Звезду, сутра дерби купа

rssBookmark and Share

20.02.2015. Б92

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа у Нишу, тријумфом над Константином са 81:65.

Foto: MN Press
Foto: MN Press

'Црвено-бели', који бране трофеј освојен прошле године у Београду, у полуфиналу ће се састати са Партизаном, који је дан раније био бољи од Војводине.

Тај дуел игра се у суботу од 21 час у нишком "Чаиру", док ће се два и по сата раније састати Вршац и Мега Лекс.

Осим почетног вођства Константина, у последњем четвртфиналу ниједног тренутка није било дилеме око победника. Звезда је већ у првих неколико минута обезбедила двоцифрену предност, коју је потом одржавала, а у трећој четвртини она је у једном тренутку износила и 32 поена (73:41).

Домаћи тим се у последњој четвртини разиграо, ‘црвено-бели’ су промашивали шутеве које су у претходних 30 минута погађали, али су Нишлије једино успеле да смање разлику на 16 поена.

Звезду је до тријумфа предводио Бобан Марјановић са 15 поена и пет скокова, а он је уједно једини имао двоцифрени учинак код ‘црвено-белих’, који су се сви уписали у стрелце. Марјановића су пратили Маркус Вилијамс и Никола Калинић сап о девет поена, док су по осам додали Немања Дангубић, Јака Блажич и Мајк Цирбес.

Међу изабраницима Дејана Радоњића није било Бранка Лазића, који је добио незгодан ударац на утакмици са Цедевитом, а њега је заменио Ђорђе Каплановић.

Код Константина, Горан Остојић је имао 12 поена и пет скокова, Данило Тасић је додао 11 поена и пет скокова, а Владимир Величковић такође 11 поена и шест асистенција.

Константин је боље ушао у утакмицу и повео 4:0 преко Остојића, да би уследила серија Звезде преко Марјановића и Блажича за вођство 8:6. Од тада, ‘црвено-бели’ су одржавали предност, а уследиле су две тројке Вилијамса и закуцавање Блажича за 16:16 и тајм-аут који је тражио Цветковић.

Уследио је мали пад у тиму Звезде, па је Константин смањио на минус пет поенима Деспотовића и Величковића, да би мини серију домаћег тима прекинуо Вилијамс трећом тројком из три покушаја. Београђани нису ту стали, већ су наставили серију и вратили двоцифрену предност (23:11), а потом су имали и плус 15 (30:15) у последњем минуту четвртине. У последњим секундама периода, Ђорђевић је несмотрено фаулирао Џенкинса, који је одвео Звезду на до тада максималних 16 разлике (32:16).

Играчи Звезде су у другом периоду наставили где су стали у првом, па преко Калинића и Марјановића већ у 13. минуту утакмице имали 20 поена предности (37:17). Константин је наставио са промашајима, па је у првих пет минута друге четвртине имао само три поена, па су 'црвено-бели' без проблема одржавали предност и играли атрактивно.

Нишлије су у једном тренутку пришле на минус 17, али су се 'црвено-бели' пробудили и врло брзо отишли и на 25 поена предности (51:26). До краја полувремена, Константин није успео да значајно смањи заостатак, да би Блажич постигао тројку у последњим тренуцима за 54:30.

Однос снага остао је исти на почетку другог полувремена, па је Радоњић одлучио да одмори Вилијамса и већу шансу пружи Јовићу. 'Црвено-бели' су врло брзо имали и плус 26, неколико минута касније су имали и 28 поена предности, а играчи Константина нису никако могли ни да им припрете.

У претпоследњем минуту трећег периода, Каплановић је донео Звезди плус 30, да би Дангубић повећао ту разлику на максимална 32 поена (73:41), али је уследила серија Константина од 4:0 до краја четвртине - 73:45.

Због разлике коју је стекла пред последњи период, Звезда је опуштеније ушла у њега, па је уследио, може се рећи, шоу Тасића, који је везао шест поена. Заједно са Величковићем, Тасић је примакао Константин на минус 20, а пошто су 'црвено-бели' наставили са промашајима, домаћи тим се до последњег минута утакмице примакао на 13 разлике. Међутим, тада је питање победника било решено, па је Звезда рутински привела утакмицу крају и решила је са 16 поена предности.


#   кошарка   Константин ОКК   Куп Радивој Кораћ   Црвена Звезда КК   Горан Остојић   Данило Тасић   Владимир Величковић
@OKKKonstantin @kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима