Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кошаркаши Партизана могући домаћини у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 03.12.2016.

Ниш је претходних дана био седиште Владе републике Србије, а по свему судећи могао би да постане и привремено "седиште" београдског Партизана.

Фото: Инфо-Г
Фото: Инфо-Г

Наиме, због заузетости београдских хала где кошаркаши Партизана обично играју као домаћини, јавила се могућност да се једна утакмица АБА лиге одигра у Нишу.

Како пише Блиц, кошаркаше Партизана, после утакмице АБА лиге са Крком у Новом Месту, чека серија мечева на домаћем терену. Од Лудвигзбурга и Бешикташа у ФИБА Лиги шампиона, преко Игокее, Морнара и МЗТ-а у регионалном такмичењу. Међутим, упркос томе што су домаћини, пулени Алекандра Џикића највероватније ће морати ван Београда.

Због заузетости дворане "Александар Николић" и Хале спортова "Ранко "Зеравица" у Новом Београду, услед такмичења у борилачким спортовима, односно плесу, црно-бели нису у могућности да у суботу, 17. децембра, угосте Морнар у халама у којима играју и тренирају.

Као најозбиљнија опција за одигравање утакмице са Баранима помиње се Ниш и дворана "Чаир", због великог броја "гробара" у граду на Нишави и југу Србије, а тешко да су београдске "Шумице" прихватљивија опција.

Ипак, за реализацију те идеје треба још неколико техничких детаља, као и дозвола менаџмента АБА лиге.

Подсетимо, нишки Чаир је прошле године помињан као домаћи терем за једну утакмицу Црвене Звезде. Тада је, због Дејвис купа, Звезда морала да тражи алтернативу. Ипак, тај меч је одигран у Вршцу.


#   Ниш   кошарка   Партизан КК   Александар Николић   АБА   Чаир СЦ   Дејвис куп
@PartizanBC @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима