Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Муке спортиста репрезентативаца са инвалидитетом у Нишу

rssBookmark and Share

04.12.2016. РТС, Јужна Србија Инфо

Стонотенисери Спортског удружења особа са инвалидитетом Наис из Ниша, већ три месеца не могу да тренирају у стонотениском дому, јер је тамо искључена струја. Они тренинге одржавају у ходнику хале Чаир, а у граду, кажу да ће овај проблем бити решен врло брзо.

Фото: Драган Живановић РТС
Фото: Драган Живановић РТС

Да би стигао на тренинг у халу Чаир репрезентативац Бојан Стаменковић, свакога дана цека обезбеђење да му откључа споредни улаз са рампом, пролази преко терена и уских пролаза са степеницима, да би стигао до ходника где су постављени столови. Бојан је један од наших најбољих стонотенисера са инвалидитетом.

У стонотениском дому, који има адекватну рампу и услове, искључена је струја због казне за неовлашћену потрошњу. Због тога екипе Наиса и још седам стонотениских клубова тренирају у ходнику хале Чаир.

Градски већник Бранислав Качар каже да је струја искључена, јер је неко неовлашћено скинуо пломбу. Град је због тога платио 300.000 динара, али ће морати да да још 100.000 динара за поновно прикључење бројила.

У Наису кажу да иако раде у тешким условима, желе да мотовишу особе са инвалидитетом да се баве спортом.

Нишки такмичари редовно са такмичења доносе медаље. Бојан Стаменковић је на светском купу у Малмеу, који је после Параолимпијских игара највеће такмичење на свету, освојио сребрну медаљу.


#   струја   Чаир   Особе са инвалидитетом   репрезентација   Градски већник   стони тенис   Бранислав Качар   Бојан Стаменковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима