Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Необичан и храбар хоби младих Нишлија (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

31.08.2016. РТС, Јужна Србија Инфо

Двојица младића из Ниша имају необичан, а у исто време хоби опасан по живот. Они пркосе гравитацији, јер праве стој на шакама на врховима зграда, оградама мостова и литицама планина.

Никола Ракетић, Фото: ТВ Зона плус
Никола Ракетић, Фото: ТВ Зона плус

На ивици највише зграде у Нишу, високој 80 метара, Никола и Бранислав стоје на рукама. Деценија труда и напорног вежбања, учинила је да ови каскадери сада са лакоћом раде разне вратоломије.

"Адреналин је кључан, али оно баш што је иза тога је осећај слободе. Јер када сте на овој висини у ставу или висите на једној руци, апсолутно нема никаквих других мисли у вашој глави осим тога што се тренутно дешава. Буквално гледате цео град под својим ногама", каже Бранислав Гривеј - Каскадер.

Бранислав Гривеј, Фото: Приватна архива

Од призора се леди крв у жилама чак и онима који немају страх од висине.

"У почетку смо радили на равном, па смо почели на метар, два, три и онда смо прешли преко моста, ја сам видео друга како ради он то, па сам хтео само за слику и нисам хтео више. После пређе у навику, и сада увек кад пређем преко моста ја морам да урадим", каже Никола Ракетић, каскадер.

Ови момци вежбају сваког дана и најрадије заједно. Најчешће тренирају код куће, у теретанама, парковима, али и на сваком другом месту у граду које им се учини погодним за вежбање.

Ови двадесетдвогодишњаци нипошто не саветују друге да се баве овим ризичним спортом, јер су за овако нешто, како кажу, потребне године интензивног тренинга.

"Ми у потпуности верујемо у своје способности и не радимо ништа што би нас угрозило. Свакако не препоручујем да људи покушавају ово и прате наш пут", каже Бранислав Гривеј, каскадер.

Осим што су успешни студенти Геодетске високе школе и ДИФ-а, за уличну гимнастику увек проналазе слободно време, па на улицама Ниша радо вежбају акробатику и атлетику.

ВИДЕО: Никола Ракетић, YouTube


#   студенти   гимнастика   Никола Ракетић   Бранислав Гривеј   Факултет спорта и физичког васпитања   екстремни спортови    
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима