Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Олимпијски дечји карневал прошао кроз Пирот

rssBookmark and Share

Пирот 31.05.2016. Пиротске Вести

У Пироту је данас у центру града организован Олимпијски карневал захваљујући коме су стотине пиротских малишана могли у свом граду да осете део олимпијске атмосфере која очекује наше спортисте на Олимпијским играма у Бразилу овог лета.

Фото: Пиротске Вести
Фото: Пиротске Вести

Малишани су могли да се друже и са нашим олимпијцем-атлетичарем Ненадом Филиповићем.

Заменик градоначелника Пирота Видојко Панајотовић захвалио се организаторима што су дошли у Пирот.

-Ово је лепа манифестација и надам се да ћемо на овај начин кренемо са припремама за олимпијаду која ће се у Пироту одржати 2020. године. Ово је велика ствар, изузетно ми је драго што се огроман броје деце окупио на тргу у центру града и град Пирот ће увек подржавати овакве акције које за циљ имају промоцију спорта и олимпизма међу најмлађима-казао је Панајотовић.

Познати српски олимпијац-атлетичар Ненад Филиповић казао је новинарима да је промотер ове изузетно добре акције.

-Није ми први пут да долазим у Пирот. Други пут долазим овде да промовишем олимпијаду. Поготову што сам из овог краја, онда ми је још драже да дођем овде. Драго ми је што ће малишани из Пирота моћи да осете бар део олимпијске атмосфере, која нас очекује на Олимпијским играма у Бразилу-казао је Филиповић.


#   Пирот   атлетика   карневал   олимпијада   Ненад Филиповић   Видојко Панајотовић   Град Пирот   Дечји карневал   Видојако Панајотовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима