Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: Пост и даље траје

rssBookmark and Share

Нови Сад 15.12.2016. ФК Раднички

Ни у седмој узастопној утакмици Раднички није осетио сласт победе. Нишлије су наставиле да просипају бодове и у мечу са Металцем, па је сада и сам пласман у плеј-оф доведен у питање. И добро је да је ово било последње коло у овој години, јер су Нишлије очигледно у проблему, па ће им зимска пауза добро доћи да се консолидују. У сваком смислу.

Раднички: Пост и даље траје

Раднички је од старта притиснуо, али ни гости се нису само бранили и у првом полувремену су стварали доста проблема често деконцентрисаним Нишлијама. Прво узбуђење видели смо пред голом Нишлија у 7. минуту. Ровчанин је покушао да центрира, али лопта је ишла под пречку и Бајић је крајњим напором успео да спречи Еврогол. Четири минута касније, опасно су гости припретили из контре, Младеновић је одузео лопту Алекси Јовановићу, побегао по десном крилу, ушао у шеснаестерац, а онда одиграо повратну до Ровчанина, кога је добро затворио Радивојевић и у последњи час интервенисао клизећим стартом.

Одмах, у следећем нападу, Раднички је повео. После центаршута Арсића са десне стране, Павков и Бондаренко су били у ваздушном дуелу, „ничију“ лопту покупио је Никола Митровић и са десетак метара послао лопту у мрежу, постигавши свој првенац у дресу Радничког.

Минут касније, Металац је имао колосалну шансу за изједначење, Стојановић је сјајном лоптом избацио Немању Младеновића, који се нашао „очи у очи“ са Бајићем, шутирао, али му је голман Нишлија одбранио и шут и одбитак. Две сјајне интервенције голмана Радничког.

На сличан начин узвратио је голман Металца Немања Белић у 20. минуту. Најпре је одбранио Мркићев шут главом са седам-осам метара, а потом и страховит шут Павкова са ивице шеснаестерца. Била је то добра прилика да домаћи тим дуплира предност.

Меч је потом ушао у нешто мирнији ток, без озбиљнијих шанси, а онда је, у финишу полувремена, гостујући тим поново имао добру прилику. Ровчанин је ценртирао са левог бока, Валберто Каиседо је високо скочио, главом послао лопту под пречку, али се Бајић поново истакао сјајном интервенцијом. Било је то последње узбуђење у првом полувремену, на одмору је Раднички водио 1:0.

Само што је почео наставак утакмице, Раднички је имао шансу. Митровић је одиграо повратну лопту, Арсић је опалио из прве са ивице шесанестерца, али је Белић био на висини задатка. Три минута касније, Павков је окушао ударац са 20 метара, али је шутирао преко гола.

Друго половреме играло се само на половини гостију, али Раднички није имао већу прилику све до 75. минута када је Мркић пропустио „зицер“. Апостоловић је центрирао са леве стране, Мркић је примио лопту на 8-9 метара од гола, варком је „изломио“ Допуђа, а онда је покушао да на ефектан начин савлада истрчалог Белића, али његов лоб ударац је био и прејак и превисок, па је сјајна шанса да Нишлије поведу 2:0 отишла у неповрат.

И онда је стигла казна. Мијић је у 81. минуту сјајно проиграо Ивицу Јовановића, који је примио лопту на ивици шеснаестерца, повукао је још пар метара, а онда резантним ударцем погодио десни доњи угао Бајићевог гола, који је истрчавањем покушао да скрати угао, али није успео да спречи изједначење-1:1.

До краја меча домаћи тим је покушао да створи прилику за ново вођство, али осим пар ситуација које су мирисале на „опасно“, већих шанси није било, па је бод отишао у Горњи Милановац, а Нишлијама остаје да се у зимској паузи регенеришу и поново буду онај Раднички, који је, до овог поста, играо одлично и био у врху табеле…

Раставац: Много неодговорности!

Први се, на конференцији за новинаре, микрофона латио Ненад Ванић:

По јако тешким условима смо играли и због тога треба одати признање играчима који су показали велику жељу и хтење. Тешко је било контролисати игру по оваквом терену, али мислим да је публика могла да ужива у створеним шансама. Мислим да смо у првом полувремњу били бољи, а губили смо, а у другом је било егал, јер је Раднички одиграо опрезније, али смо ипак имали срећу да дођемо у шансу да изједначимо. Кључни детаљ је вероватно промашај Мркића, јер да је Раднички повео 2:0, тешко би било нешто више учинити. Радничком и колеги Раставцу желим пуно среће у наставку првенства-рекао је тренер Металца.
mimaМилан Раставац је овако видео меч:

Сложио бих се са колегом да смо видели занимљиву утакмицу, са доста шанси. Ми смо, помало и срећним околностима, водили на полувремену, а онда, кад смо се наместили да све буде добро, примили смо гол. Много је пропуста и неодговорности у игри и због тога и овакви резултати. Слажем се и да је кључни детаљ био промашај Мркића, јер да смо дали и други гол, вероватно бисмо затворили утакмицу у своју корист. Радујем се што је крај овог дела сезоне и остаје нам да у змиској паузи пробамо да се консолидујемо и у наставку будемо опет онакви какви смо били до ове несрећен серије-рекао је тренер Радничког по окончању меча.

РАДНИЧКИ-МЕТАЛАЦ 1:1 (1:0)

Ниш, 14.децембра. Стадион Чаир.
Гледалаца: 800. Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад).
Стрелци: -1:0 Митровић 12. -1:1 Ивица Јовановић 81.
Жути картони: Алекса Јовановић, Петровић (Раднички).

РАДНИЧКИ: Бајић, Петровић, Булатовић, Станковић, Радивојевић, Алекса Јовановић (од 80. Станојевић), Митровић, Арсић, Стојановић (од 69. Апостоловић), Мркић, Павков (од 61. Александар Јовановић).

МЕТАЛАЦ: Белић, Павловић, Симовић, Допуђ, Бондаренко, Панић, Мијић, Ровчанин (од 60. Јовановић), Валберто (од 78. Стојковић), Стојановић (од 90+1 Узелац), Младеновић.


#   Никола Митровић   Александар Јовановић   Нови Сад   Милан Раставац   Мајо Вујовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима