Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички: Реми на "Карађорђу"

rssBookmark and Share

Ниш 09.04.2017. Војкан Андрејић, srbijasport.net

Велика очекивања пред ову утакмицу имали су у таборима обеју екипа, али цела прича је завршена за пет минута. Најпре је Раднички дошао у вођство у 34. минуту када је Мркић био прецизан са “беле тачке”, да би Трујић поравнао резултат пет минта касније, у 39. минуту.

Раднички: Реми на "Карађорђу"

Нишлије су тако и теоретски обезбедиле учешће у плејофу, пред последње 30. коло.

Прво полувреме је протекло у равноправној борби обе екипе у настојању да се тежиште игре пребаци пред противнички шеснаестерац. Нису у томе успевали у првих двадесетак минута ни домаћи, ни гости, а прву озбиљнију прилику на утакмици је имао Малбашић у 21. минуту. Лепо проигран од Кнежевића, шутирао је из прве са шест-седам метара, али је Зоговић био на висини задатка и одбранио овај шут. У наставку акције се опробао и Трујић, али је био непрецизан.

У 30. минуту, ударац са тридесетак метара упутио је играч Војводине Вукасовић, али је и тада голман Нишлија одлично реаговао и избио лопту у корнер.

У 34. минуту пенал за Раднички. Којић је био лепо проигран у шеснаестерцу Војводине, стартовао је на њега Планић, а главни судија меча Зоран Широки се није двоумио показавши на белу тачку. Сигуран извођач једанаестерца био је Мркић, који је својим деветим суперлигашким голом, довео Раднички у вођство.

Радост гостију из Ниша ипак није дуго трајала. У 39. минуту, Кнежевић је прошао по десној страни и одиграо до Бабића, а овај правовремено проиграо Трујића, који се са лоптом буквално ушетао у гол.

Само пет минута касније, опробао се Пушкарић, са двадесетак метара од гола искоса са леве стране, али је лопта ипак отишла неколико центиметара поред стативе.

Код гостију из Ниша, из слободних удараца су се опробали Сојановић и Арсић, али у оба случаја играчи Радничког нису погодили оквир гола.

У другом делу утакмице се играло поприлично отворено са обе стране, али, ипак, правих шанси није било много. У 69. минуту, опет је Вукасовић шутирао са преко 25 метара, лопта је ишла у доњи десни угао гола, али је Зоговић добром интервенцијом још једном избио лопту у корнер.

Како се утакмица ближила крају, Војводина је све више преносила тежиште игре на половину ривала, али је и даље тешко долазила у прилику да угрози голмана Нишлија.

У судијској надокнади времена, домаћи су ипак успели да затресу мрежу преко Мелега, али је судија поништио гол због прекршаја. Резултат је остао непромењен, па су Војводина и Раднички из Ниша поделили бодове.

У последњем колу регуларног дела првенства Војводина гостује Радничку из Сурдулице, а Раднички на Чаиру дочекује Јавор из Ивањице.

ВОЈВОДИНА : РАДНИЧКИ НИШ 1:1 (1:1)

Стадион “Карађорђе” Нови Сад

Судије: Зоран ШИРОКИ (смедерево), Милан МИХАЈЛОВИЋ (Београд), Урош СТОЈКОВИЋ (Београд).

Гледалаца око: 1500

Стрелци: 0:1 у 34. Мркић (из пенала), - 1:1 у 39. Трујић.

Жути картони: Бабић, Планић, Трујић, Лакићевић (Војводина), Петровић (Раднички)

ВОЈВОДИНА: Роцков, Пушкарић, Палочевић, Лакићевић, Планић, Бабић, Антић, Малбашић, Вукасовић, Кнежевић (од 76. Мелег), Трујић.

РАДНИЧКИ НИШ: Зоговић, Петровић, Перендија, Живковић, Волков (од 83. Станковић), Томић, Арсић, Стојановић (од 73. Јовановић), Нома (од 90. Станојевић), Којић, Мркић.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Нови Сад   Војводина ФК
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима