Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сви на клизање од 20. децембра

rssBookmark and Share

06.12.2016. С.Ј. Народне новине

Директор Спортког центра Чаир, Драган Перић, изјавио је за Народне новине да ће клизалишна сезона у Нишу ове године почети око 20.децембра,а цена клизања и изнајмљивања потребне опреме остаће на прошлогодишњем нивоу.

Фото: Белами
Фото: Белами

-Припреме увелико трају,већ је демонтиран део паркета у будућој леденој дворани,остатак се завршава данас,а комплетно је завршен ремонт и сервисирање, такозваних, чилера-машина за израду ледене подлоге.Постваља се и проверава исправност сигурносне ограде, завршено је и сервисирање свих клизаљки које ће бити доступне за изнајмљивање.Како сада стоје ствари, залеђивање плоче кренуће од петка и очекујемо да буде завршено до 20.децембра,што по правилу зависи од спољешње температуре.Оно што ће свакако интересовати наше посетиоце је то да цене нећемо мењати и остаће исте као и прошле сезоне-150 динара је цена улазнице,а 100 динара изнајмљивање сличуга на период од сат и по,каже Перић.

Поређења ради,поједина клизалишта у градовима Србије већ су почела са радом,а цене зависе од платежних могућности.Тако је, рецимо, у Јагодини цена 100 динара и укључује употребу клизалишта и изнајмљивање клизаљки на неограничени број сати,док у Београду на више локација сат клизања и клизаљки кошта између 250 и 300 динара.

У спорстком центру Чаир кажу, да су већ са градском општином Медијана потписали уговор којим ће општина платити известан број карата,а бесплатно их поделити најбољим ученицима основних и средњих школа са своје територије,али у Чаиру не могу да прецизирају о ком броју карата је реч.

Када званично почне са радом у овој сезони, клизалиште ће бити отворено за посетиоце сваког дана у времену од поднева до 20 сати,а након тог времена крећу часови у оквиру школе клизања која ће бити организована и ове сезоне.

Помоћник директора СЦ Чаир, Жан Стевановић, каже да клизалиште има капацитет од 100 до 150 клизача у групи и да током сезоне која, у просеку траје од 20.децембра до 15.марта, наредне године своје умеће на леду покаже око 12 000 Нишлија свих узраста.


#   Чаир   Драган Перић   клизалиште   зимска сезона   Чаир СЦ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима