Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Утакмица прекинута, Нападнут Владимир Стојковић

rssBookmark and Share

13.10.2010. Stefan Radović

Утакмица прекинута, Нападнут Владимир Стојковић

Изгредници, који су се представљали као српски навијачи, изазвали серију инцидената и, на крају, прекид утакмице у Ђенови. Пре меча, навијачи напали голмана српске репрезентације Владимира Стојковића, кога су спасили Станковић и Жигић. Тим стиже у Београд.

Потпуни хаос на трибинама стадиона Луиђи Ферарис у Ђенови. Уместо фудбала, изгредници изазвали серију инцидената на и око стадиона. Пре утакмице упали у аутобус српске репрезентације и напали Владимира Стојковића, у чију су одбрану стали Станковић и Жигић сазнаје спортска редакција наше агенције.

У аутобус којим су српски репрезентативци дошли на стадион у Ђенови упала је група навијача, који су, носећи упаљене бакље, покушали да нападну Стојковића. Голман српске репрезентације избегао је теже последице само захваљујући чињеници да су у његову одбрану стали капитен Дејан Станковић и Никола Жигић.

Навијачи су претили Стојковићу и певали погрдне песме, наводећи да ће му "на гробу упалити свећу". Још раније, навијачи Црвене звезде су Стојковићу претили са трибина домаћих стадиона певајући: "Стојковићу, Стојковићу желимо ти срећи, дрвен сандук, дрвен сандук и на њему свећу".

Да то не буде једини скандал,побринули су се српски 'навијачи' на стадиону "Луиђи Ферарис'. Почетак утакмице је најпре  померен, а  на стадион је ушао кордон полиције, док су се играчи и званичници меча вратили у свлачионице. Полиција покушаала да испразни део трибина са српским навијачима.

''Са дела трибина где су смештени српски навијачи, неколико бакље су летеле на терен, а једна је погодила италијанску заставу која се налазила на терену'' Каже наш саговорник наглашавајући притом да је Група 'навијача' рушила део трибине на којој се налазила.

Видела су се поломљена стакла, а и неколико столица у рукама људи који су изазвали нереде. 

Играчи су у једном тренутку пришли трибини са српским навијачима и замолили их да прекину са дивљањем, како би меч могао да почне али их они нису послушали па су  у седмом минуту меча, нове бакље бачене на терен "Луиђи Ферариса", када је судија Крег Томсон из Шкотске прекинуо меч, а српски репрезентативци су се одмах из свлачионице упутили на аеродром у Ђенови.

У врху полиције Србије наводе да ће бити пружена сва потребна помоћ италијанској полицији, уколико то буде тражено.


#   полиција   навијачи   аеродром   Дејан Станковић   Никола Жигић   свлачионице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима