Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поново добре вести из ТОН-а: Још више туриста у прва три месеца у Нишу, странаца чак 16 одсто

rssBookmark and Share

Ниш 14.05.2018. М.М. Јужна Србија Инфо

Нишка јавност је навикла да у протекле четири године, посебно у прошле године из Туристичке организације Ниш, стижу само лепе вести кад се ради о туристичком промету, посетиоцима, о броју ноћења, боравку туриста генерално.

Поново добре вести из ТОН-а: Још више туриста у прва три месеца у Нишу, странаца чак 16 одсто

Уз побољшање капацитета, инфраструктуре и саобраћаја, ставаљање у пуну функцију појединих арехолошких налазишта, музеја и туристичких дестинација на територији града Ниша, пре свега налазишта "Медијана", туристички промет би се приближио и Новом Саду, који бележи раст на тромесечно нивоу и до 30 одсто.

Према оствареним резултатима туристичке привреде Града Ниша објављеним од стране Републичког завода за статистику у Саопштењу бр. 113 од 30.4.2018. год, може се видети да је настављен позитиван тренд раста у прва три месеца 2018. године. 

У Нишу је у периоду од јануара до марта 2018. године дошло до повећања укупног броја туриста за 12% у односу на исти период 2017. год, при чему се број домаћих туриста повећао за 7%, а број иностраних туриста је повећан за 16%.  

Укупан број остварених ноћења у периоду јануар – март 2018. год износи 33389, што показује да је дошло до повећања од 13% у односу на остварене резултате у истом периоду  2017. године при чему је број остварених ноћења домаћих туриста већи за 17%, а страних за 9%.  

 

БРОЈ СТРАНИХ ТУРИСТА ПРЕМА ЗЕМЉАМА ПОРЕКЛА 
I квартал 


У погледу земаља порекла страних туриста у I кварталу 2018. год. највећи број туриста у Ниш и даље долази из суседне Бугарске и Грчке који су  током првог квартала биле земље са највећим бројем страних туриста у Нишу.  

Приметан је раст броја страних туриста из Кине и Македоније и Шведске.  


 

ТУРИСТИЧКИ ПРОМЕТ ГРАД НИШ  
ЗА МЕСЕЦ МАРТ 2018 

Према Саопштењу бр. 113 од 30.04.2018. год од стране Републичког завода за статистику у граду Нишу у месецу марту забележен је раст туристичког промета:   

Резултати показују да је у марту месецу 2018. године дошло до повећања укупног броја туриста за 22%, при чему је број домаћих туриста повећан за 21%, а број иностраних повећан за 23% у односу на исти месец 2017. 

Такође подаци у категорији ноћења бележе повећање, и то да је укупно ноћило 15% више туриста него март 2017, при чему се број ноћења домаћих туриста повећао за 29%, а број страних повећао за 2%.   
 
 

Коментара: 0


#   Ниш   туристички промет
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима