Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ponovo dobre vesti iz TON-a: Još više turista u prva tri meseca u Nišu, stranaca čak 16 odsto

rssBookmark and Share

Niš 14.05.2018. M.M. Južna Srbija Info

Niška javnost je navikla da u protekle četiri godine, posebno u prošle godine iz Turističke organizacije Niš, stižu samo lepe vesti kad se radi o turističkom prometu, posetiocima, o broju noćenja, boravku turista generalno.

Ponovo dobre vesti iz TON-a: Još više turista u prva tri meseca u Nišu, stranaca čak 16 odsto

Uz poboljšanje kapaciteta, infrastrukture i saobraćaja, stavaljanje u punu funkciju pojedinih areholoških nalazišta, muzeja i turističkih destinacija na teritoriji grada Niša, pre svega nalazišta "Medijana", turistički promet bi se približio i Novom Sadu, koji beleži rast na tromesečno nivou i do 30 odsto.

Prema ostvarenim rezultatima turističke privrede Grada Niša objavljenim od strane Republičkog zavoda za statistiku u Saopštenju br. 113 od 30.4.2018. god, može se videti da je nastavljen pozitivan trend rasta u prva tri meseca 2018. godine. 

U Nišu je u periodu od januara do marta 2018. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 12% u odnosu na isti period 2017. god, pri čemu se broj domaćih turista povećao za 7%, a broj inostranih turista je povećan za 16%.  

Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – mart 2018. god iznosi 33389, što pokazuje da je došlo do povećanja od 13% u odnosu na ostvarene rezultate u istom periodu  2017. godine pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 17%, a stranih za 9%.  

 

BROJ STRANIH TURISTA PREMA ZEMLjAMA POREKLA 
I kvartal 


U pogledu zemalja porekla stranih turista u I kvartalu 2018. god. najveći broj turista u Niš i dalje dolazi iz susedne Bugarske i Grčke koji su  tokom prvog kvartala bile zemlje sa najvećim brojem stranih turista u Nišu.  

Primetan je rast broja stranih turista iz Kine i Makedonije i Švedske.  


 

TURISTIČKI PROMET GRAD NIŠ  
ZA MESEC MART 2018 

Prema Saopštenju br. 113 od 30.04.2018. god od strane Republičkog zavoda za statistiku u gradu Nišu u mesecu martu zabeležen je rast turističkog prometa:   

Rezultati pokazuju da je u martu mesecu 2018. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 22%, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 21%, a broj inostranih povećan za 23% u odnosu na isti mesec 2017. 

Takođe podaci u kategoriji noćenja beleže povećanje, i to da je ukupno noćilo 15% više turista nego mart 2017, pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 29%, a broj stranih povećao za 2%.   
 
 

Komentara: 0


#   Niš   turistički promet
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima